חברת הכנסת, מירי רגב (הליכוד) התייחסה לפני זמן קצר (רביעי) לאירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה שייפתחו בשעה 20:00, והבהירה כי למרות שחלפו 70 שנה, העולם טרם למד את לקח השואה.

"70 שנה והעולם לא למד את הלקח", כתבה רגב.

לדבריה: "האנטישמיות מתגברת, מספר מכחישי השואה גדל, יהודים באירופה מורידים את הכיפה ומסתירים את זהותם היהודית, ילדים יהודים הולכים לבית הספר עם אבטחה. שנאת יהודים גרסת 2015 מסוכנת באותה מידה שהייתה לפני 70 שנה".

"הערב מדינת ישראל עוצרת את שיגרת החיים ומתייחדת עם ששת מיליון היהודים שנרצחו, עונו ונקברו חיים על ידי הנאצים יימח שמם. העדויות זועקות ממחנות ההשמדה, מערימות השיער והרי הנעליים, היא משתקפת מתמונות של תינוקות הנקרעים מזרועות אימם, היא מקועקעת היטב בזיכרון".

עוד הוסיפה רגב כי "שואת עם ישראל לעולם לא תשכח או תעלם מדפי ההיסטוריה, זו חובתנו וצוואתם, לזכור ולא לשכוח עד כמה האנושות מסוגלת להיות אכזרית. אסור לנו לעצום עין או להיות שאננים. האיומים הממשיים הנרקמים באיראן מסמלים, עכשיו יותר מתמיד, כי המסע עוד לא נגמר, יש מי שרוצה להשמיד אותנו. אבל ההבדל בין אז להיום הוא אחד, היום יש לנו מדינה ויש לנו צבא חזק שמגן עלינו, זה ההבדל וזה גם הלקח".

"עלינו להמשיך ולהיאבק על עצם היותנו עם חופשי בארצנו, עלינו לשמור על המדינה שלנו, על עצם קיומה והיותה יהודית ודמוקרטית. אנחנו עם איתן וגאה, פורץ דרך מחשבתית ומדעית, עם שיש לו עבר , יש לו הווה וכן – יש לו עתיד".