יו"ר מפלגת 'יהדות התורה' וסגן שר הבריאות המיועד, חבר הכנסת יעקב ליצמן, מתייחס למשא ומתן הקואליציוני עם מפלגת 'הליכוד' ומדגיש כי חלה התקדמות בין הצדדים.

בריאיון לרדיו החרדי 'קול חי', אמר ליצמן כי "התקדמנו בעניינים החברתיים ויש התקדמות בעניין הישיבות. אנחנו מתעסקים בנושאים הערכיים כעת. לא נראה לי שתקום ממשלה לפני יום העצמאות".

ליצמן התייחס גם לנושא הגיוס, נשוא שצפוי לעלות לא פעם בכנסת הקרובה ולעשות הרבה כאב ראש לראש הממשלה. לדברי ליצמן: "יש דיון רציני עם משרד הבטחון בעניין הגיוס, ואנחנו מקוים שנסתדר".

יו"ר מפלגת 'יהדות התורה' התייחס גם לחילוקי הדעות עם מפלגת ש"ס אך הבהיר כי ברוב הנושאים הם עובדים בתיאום מלא: "אנחנו מתואמים בנושאים הקשורים לציבור החרדי".

בנוגע למשא ומתן הקואליציוני המתנהל בימים אלה, במסגרתו נאבקת 'יהדות  התורה' עם משה כחלון על ראשות ועדת הכספים, אמר ליצמן כי "גפני ישב עם כחלון ויסתדר איתו, אני מניח שכבר ישבו ושעוד ישבו".

ליצמן התייחס לטענות כי מפלגת 'יהדות התורה' היא מפלגה סקטוריאלית ואמר: "אני וגפני מקבלים שבחים שדואגים לכולם, אבל למה אין לנו, החכ"ים החרדים, זכות ביטוי ואמירה ברשת ב' וגל"צ גם בשאר הנושאים חוץ מהחרדים. לא על בקבוקים לא על דוח המבקר ולא על הנאום בקונגרס. את זה אמרתי לנשיא שמצא לנכון לצטט את זה".

בהתייחסו לתפקידו בממשלה הבאה ניכר כי ליצמן כבר החל לפעול כסגן שר הבריאות: "בבתי החולים ובמקומות רפואיים פונים אלי כבר כשר הבריאות, לצערי אני רוצה למנוע מחטפים, אז אני מתערב".

ליצמן גם לא יכל להתעלם מכך שביהדות התורה כיוונו למנדט השמיני, כאשר בפועל הם קיבלו רק 6 מנדטים.

"עם עבודה טובה ובלי מריבות ומחלוקות, היינו מקבלים את השמיני. אני חושב שאלי ישי הזיק. אני מתכוון לשם יותר מאשר לדגל התורה".