פרשת פארסה-גייט
כרגע, פרשית קטאר גייט היא בעיקר פארסה אחת גדולה שעולות ממנה בעיקר שאלות רבות. טוב יעשו הרשויות אם יחליטו לפעול בצורה שקולה יותר לפני שהם מניפים את חרב החשדות נגד אנשים פרטיים

בשבועות האחרונים מדינת ישראל סוערת סביב פרשיית ״קטארגייט״. מבלי להתייחס לחשדות האמורים, חשוב לזכור כי כלל הנוגעים בפרשה הם זכאים עד שחלילה יורשעו בבית המשפט.
כל אדם סביר יודע כי הרבה מהפרשיות שמתחילות בקול תרועה מסתימות בדרך כלל בכל ענות חלושה שלא מוגשות בגינן כתבי אישום. לא בכדי אומרים חכמינו זיכרונם לברכה במשנה במסכת אבות כי ״חכמים הזהרו בדבריכם״. במקרה דנן, המקרה נכון שבעתיים. חשוב להדגיש כי מערכת אכיפת החוק חייבת לעשות את עבודתה נאמנה אך נראה כי הפעם נחצה קו אדום נוסף.
רבים מדברים על חשיבות חופש העיתונות אך בפועל דיבורים אלה נשארים על המדף ותו לא. ארגון העיתונאים ועיתונאיות לא הגיב כראוי במקרים פחות חמורים שהיו נגד עיתונאים למעצרו ההזוי של צביקה קליין, עורך הג׳רוזלם פוסט.
נתחיל בגילוי נאות, קליין חבר אישי שלי שנים רבות ואני זוכה להיות קולגה שלו. קליין עבד בכלי תקשורת רבים והגיע לג׳רוזלם פוסט ככתב פשוט וצמח בעיקר בזכות מקצועיותו ודרכו הישרה עד לראש הפרימדה של אחד העיתונים הכי חשובים בזירה הבינ"ל עבור מדינת ישראל. קליין נעצר כאחרון הפושעים וזאת רק בגלל שעשה את עבודתו. מהלך זה היה חייב לעורר פה מהומה רבתי בקרב אנשי הברנז'ה העיתונאית. למי שלא ברור- היום זה קליין ומחר זה כל עיתונאי אחר.

People arrive to the court hearing of Yonatan Orich and Eli Feldstein who were arrested in the so-called Qatargate investigation, at the Magistrate's Court in Petah Tikva, April 4, 2025. Photo by Jonathan Shaul/Flash90 *** Local Caption *** בית
משפט
שלום
הערכת
מעצר
יונתן אוריך
אלי פלדשטיין

כתבת ישראל היום, שירית אביטן, ביציאה מהחקירה בלהב 433 (פלאש90)
מעצר זה ובעיקר החרמת הטלפון שלו בלי צו חיפוש ובלי כל טענה ברורה, מעלה שאלות רבות של התנהלות הגופים החוקרים. גורמי האכיפה הגדילו לעשות וזימנו עוד כמה עיתונאיים וביניהם את ניר דבורי מחדשות 12 וסולימאן מסוואדה מכאן 11 וכן את הכתבת המדינית והפרשנית הפוליטית המוכשרת של ישראל היום, שירית אביטן כהן, למתן עדות פתוחה. שלושת העיתונאים האלה גם הם קולגות וחברים טובים שלי לאורך שנים רבות, ונראה כי גם מעצר זה ביקש לסמן למאן דהו את גבולות השיח המותרים בתקשורת הישראלית. בכלל, חשוב להדגיש כי כל המהלך הזה מתוזמן ואיננו מריח טוב.
חשוב לזכור במקרה של קליין כי הוא עורך את אחד העיתונים הכי חשובים בישראל, בעיקר בזווית הבינ״ל. מעצרו שלו, הוא לא רק אירוע פנים ישראלי אלא אירוע משמעותי שיכול להיות לו השלכות על הדרך בה נתפסת הדמוקרטיה הישראלית בעולם. טוב יעשו רשויות האכיפה באם יעצרו את מחול השדים הזה, יאפשרו לקליין לעשות את מה שהוא הכי טוב בו- עיתונות, ויחד עם שאר החשודים יחזרו עד כמה שאפשר לחייהם הנורמליים. חשוב לחקור כל חשד ולו הקטן ביותר אך חשוב לא פחות לשמור על זכויות האדם הבסיסיות ביותר גם של עיתונאים ואנשים שעובדים עם פוליטיקאים. דבר זה נכון לכל סוגי הממשלות שיהיו ולכל כלי התקשורת ללא הבדל בין דעות פוליטיות.
כרגע, פרשית קטאר גייט היא בעיקר פארסה אחת גדולה שעולות ממנה בעיקר שאלות רבות. טוב יעשו הרשויות אם יחליטו לפעול בצורה שקולה יותר לפני שהם מניפים את חרב החשדות נגד אנשים פרטיים. ידוע כי חור שנעשה בקיר על ידי מסמר, גם לאחר שהוסר, מותיר חלל שקשה מאוד למלא אם בכלל. כרגע, פרשת קטאר גייט מעלה בעיקר תהיות על התנהלות מערכת אכיפת החוק מול שומרי הסף האמיתיים שלה- העיתונאים. ראוי אם כן, כי שמה של פרשה זו ישונה לאלתר מפרשת קטאר גייט לפרשת פארסה- גייט.
==
אודי טנא הוא יועץ אסטרטגי ומנהל קמפיינים בארץ ובחו״ל
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו