עונש כבד: 5 מיליון שקל קנס למייסד אתר סדרות
הסאגה הגיעה לסיומה. לאחר משפט שהחל כבר בשנת 2023, בית המשפט קבע: מפעיל אתר סדרות, מיכאל בן עמי, ישם קנס של חמישה מיליון שקלים

בית המשפט המחוזי בתל אביב הכריע השבוע בתיק תקדימי נגד מיכאל בן עמי, מי שהפעיל את אתרי התוכן הפיראטיים המוכרים "סדרות" ו"סרטים". בפסק דין חריג בהיקפו, חויב בן עמי לשלם פיצוי של חמישה מיליון ש"ח. הפיצוי נפסק לארגון זיר"ה (זכויות יוצרים ברשת האינטרנט) ולבעלי זכויות התוכן.
זאת לאחר שהוכח כי הפר זכויות יוצרים במשך שנים והסב נזק כבד לתעשיית התוכן הישראלית. זהו פסק הדין השלישי מסוגו ב-2025. הוא ממחיש את המגמה ההולכת וגוברת של מערכת המשפט בישראל להילחם בתופעת הפיראטיות הדיגיטלית.
מהאתר הפיראטי ועד לספסל הנאשמים
מיכאל בן עמי עמד בראש אתר "סדרות". האתר הפך לאחד המוקדים המרכזיים לצפייה לא חוקית בתכנים בישראל. במשך כעשור הפיץ האתר סדרות, סרטים ותכנים נוספים ללא אישור בעלי הזכויות. עקב כך גרם להפסדים ליוצרים ולתעשייה המקומית.
כבר ב-2016 ניתן נגדו פסק דין שכלל צו מניעה קבוע וקנס של מיליון ש"ח. אך בן עמי המשיך לפעול בניגוד לחוק. בעקבות כך, באוגוסט 2023 הגישה זיר"ה תביעה נוספת נגדו ונגד 13 נתבעים נוספים. עכשיו, הסתיימה התביעה בניצחון משמעותי לתובעים.
התביעה התבססה על חקירה טכנולוגית מורכבת, שכללה פעילות סייבר ותפיסת נכסים של האתר. רוב הנתבעים הגיעו להסדרי פשרה עם זיר"ה. הם שילמו פיצויים ושיתפו פעולה בחשיפת מידע מפליל נגד בן עמי. האחרון, לעומת זאת, בחר להתחמק מההליכים המשפטיים. הדבר הוא מה שהוביל לפסק דין חד-צדדי של השופטת תמר אברהמי. בית המשפט קיבל את טענות זיר"ה, קבע כי בן עמי אחראי להפרות זכויות היוצרים וחייב אותו בפיצוי ענק, לצד צווי מניעה נוספים.
מגמה חדשה נגד פיראטיות
פסק הדין הזה אינו עומד בפני עצמו. במהלך 2025 ניתנו שני פסקי דין נוספים נגד מפיצי תוכן פיראטי, כולל מפעילי ממירי IPTV לא חוקיים, שחויבו אף הם בפיצויים כבדים. המגמה ברורה: מערכת המשפט בישראל שמה לה למטרה להגן על זכויות יוצרים ולבלום את הנזק שגורמים שירותים פיראטיים לתעשיית התרבות המקומית.
"גניבה של תוכן היא עבירה שתעלה ביוקר"
עו"ד ערן פרזנטי מפירמת פירון ושות', המוביל את המאבק המשפטי של זיר"ה, אמר: "בעלי הזכויות פועלים להגן על זכויותיהם בהליכים משפטיים מגוונים והמאבק בצפייה הפיראטית ממשיך. ניכר שבתי המשפט מבינים את מצוקת בעלי הזכויות ומכבדים את ההליכים השונים".
עופר ויסוקר, יו"ר זיר"ה, הוסיף: "פסק הדין שולח מסר חד: גניבה של תוכן יצירתי היא עבירה לא חוקית ובלתי מוסרית אלא גם עבירה שתעלה ביוקר. בעלי אתר סדרות ניסו להתעשר על גבם של יוצרים ישראלים ובית המשפט הבהיר להם בצורה חד משמעית: לא עוד".
למה זה חשוב?
מעבר להיבט המשפטי, הסיפור הזה נוגע בצומת מרכזית של טכנולוגיה, תרבות וחוק בעידן הסטרימינג. בעולם שבו תוכן זמין בלחיצת כפתור, השאלה מי זכאי ליהנות מפירות היצירה הופכת לרלוונטית מתמיד. פסק הדין נגד בן עמי הוא צעד נוסף בדרך לעידן חדש, שבו בית המשפט נוקט צעדים ברורים ומבהיר: הוא מגן על בעלי זכויות היוצרים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו