נמאס להם: הצעד של תושבי ירושלים נגד הפגנות השמאל בעיר
תושבי ירושלים פתחו ביוזמה נגד הפגנות השמאל בעיר אשר לטענתם: "חורגות מגבולות המחאה הלגיטימית, ופנו לח"כ דן אילוז מהליכוד ששלח מכתב ליו"ר ועדת הפנים של הכנסת, בדרישה לקיים בוועדה דיון דחוף בנושא

לאחר שבוע סוער של הפגנות, חסימות כבישים, השבתת תחבורה ציבורית והפרת הסדר הציבורי בירושלים, לתושבי עיר הבירה נמאס והם החליטו להיאבק בכנסת על מנת לעצור את הבלאגן ששורר בעיר.
בעקבות פניות התושבים, ח"כ דן אילוז מהליכוד, יו"ר השדולה למען ירושלים ולשעבר חבר מועצת עיריית ירושלים, שלח הבוקר (רביעי) מכתב ליו"ר ועדת הפנים של הכנסת, ח"כ יעקב אשר, בדרישה לקיים דיון דחוף בוועדה בעקבות הפגיעה באיכות חיי תושבי הבירה בשל הפגנות סדרתיות הנערכות באופן קבוע בעיר.
התושבים זועמים: "המחאות הפכו את חיינו לבלתי נסבלים"
כאמור, שליחת המכתב והצפת הנושא בכנסת מגיעה לאחר שבשבועות האחרונים קמה יוזמה אזרחית חדשה שנועדה לקדם את קולם של אותם תושבים. קבוצת וואטספ בשם "ירושלמים נגד הפגנות" הוקמה ביוזמת מספר תושבים משכונת רחביה, ומאז הצטרפו אליה אלפים מתושבי שכונות מרכז העיר.
היוזמה באה לתת מענה למצוקה מתמשכת שמעלים התושבים מזה תקופה ארוכה – לא רק על הרעש התמידי, אלא גם על חסימות כבישים חוזרות, הפוגעות קשות בניידות וברציפות התחבורה הציבורית באזור.

חסימת כיש סמוך לכנסת (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)
הקבוצה, שהחלה ככלי תיאום מקומי בין שכנים, הפכה במהרה לביטוי רחב של תחושת תסכול עירונית. חבריה טוענים כי המחאות, שמתקיימות לעיתים מדי יום ממש מתחת לחלונות בתיהם, חורגות מגבולות המחאה הלגיטימית והופכות את חייהם לבלתי נסבלים.
ח"כ אילוז: מדובר בשיבוש שגרתי של שגרת החיים של אלפי תושבים"
במכתבו ליו"ר ועדת הפנים, טוען ח"כ אילוז אשר מתגורר גם הוא בעיר, כי תושבי ירושלים, ובעיקר אלו המתגוררים במרכז העיר, נאלצים להתמודד מדי יום עם שיבושים חמורים לשגרת חייהם, הכוללים רעש בלתי פוסק, חסימות כבישים, ועיכובים בגישה לשירותים חיוניים כמו בתי ספר ומרכזים רפואיים.
אילוז כתב: "מדובר בשיבוש שיטתי של שגרת החיים של אלפי תושבים. יש להבחין בין חופש ההפגנה, זכות חשובה בדמוקרטיה, לבין אנרכיה הגורמת לפגיעה ממשית באזרחים שומרי חוק".

דן אילוז (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
במכתבו מבקש ח"כ אילוז להזמין את נציגי התושבים לדיון שייערך בוועדת הפנים, לצד נציגים מעיריית ירושלים, משטרת ישראל, משרד הפנים והמשרד להגנת הסביבה. "יש לשמוע את קול התושבים ולמצוא פתרונות מיידיים", כתב. בין הצעדים שהציע: הפחתת מפגעי הרעש, הסדרת התחבורה, ובחינה של מיקומים חלופיים להפגנות – כאלה שלא ייערכו בצמוד למוקדי מגורים.
אילוז מסכם כי הקריאה איננה נוגעת לפוליטיקה, אלא לשאלה בסיסית של סדר ציבורי ואיכות חיים. "תפקידה של המדינה הוא לאזן בין חופש הביטוי לבין הזכות של אזרחים לשקט, ביטחון וחיים תקינים. זה איננו מאבק נגד דעות – אלא בעד חיים ראויים".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו