מבצע מיוחד באישון לילה: רשות האוכלוסין וההגירה, הובילה הלילה (חמישי) מבצע חילוץ של עשרה עובדים הודים שהגיעו לישראל לעבודה בענף הבניין, הוחזקו בכפר א-זעיים. במהלך מתואם עם צה״ל ומשרד המשפטים, חולצו עשרת העובדים מהכפר באישון לילה.

המידע שהגיע לעובדי מינהל אכיפה וזרים, הצביע על כך שעשרה עובדים זרים הודים שוהים בכפר א-זעיים, לאחר שהובטחה להם עבודה במקום על ידי תושב הכפר ונלקחו מהם הדרכונים.

העובדים שהו במקום מעל לחודש ימים ללא עבודה וללא יכולת לשוב לישראל, כשאין בידיהם הדרכונים.

על פי המידע, פלשתינאים השתמשו בדרכונים ההודים, לצורך מעבר מהיר במחסום, נתפסו ע"י צה"ל במחסום והדרכונים נמסרו להודים.

בתיאום מורכב, כאמור, חולצו העובדים מהכפר במהלך הלילה והעוברו בשעה 2:30 על ידי נציגי מינהל אכיפה וזרים למקום בטוח, עד להסדרת העסקתם כחוק.

יו"ר הוועדה לעובדים זרים, ח"כ אתי חוה עטיה מסרה בתגובה לחילוץ: "‏מברכת את מינהל האכיפה, צה"ל ומשרד המשפטים על החילוץ המורכב של 10 עובדים הודים מכפר א-זעיים. המקרה החמור הזה חושף ניצול ושימוש פלילי בעובדים זרים בידי פלסטינים. אסור לשתוק בנושא הזה, חייבים להדק את הפיקוח ולשמור על ביטחונם".