פרשת ההוצאות במעון ראש הממשלה.

היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, יכריע היום (חמישי) האם לפתוח בחקירה בפרשיות שעלו בשבועות האחרונים אודות ההתנהלות במעון ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

החלטתו של וינשטיין תתקבל לאחר פגישה שיערוך במשרדו עם הגורמים הרלבנטיים ולאחר שיעומת שוב עם חומר המסקנות.

אם וינשטיין יחליט לאמץ את הצהרתו של מפכ"ל המשטרה, רנ"צ יוחנו דנינו, אז סביר להניח שהוא יורה על בדיקה משטרתית, כהמלצת דנינו.

הנושא העיקרי בו יצטרך להכריע וינשטיין הוא העדויות, לכאורה, לפיהן בני הזוג נתניהו או גורמים אחרים מטעמם הציגו חובות פרטיים לנותני השירות בביתם בקיסריה וקשרו אותם, לכאורה, למעונו הרשמי של נתניהו בירושלים.

לפי המידע שהעביר משרד מבקר המדינה, עולה כי החשמלאי אבי פחימה נשכר כדי לבצע עבודות חשמל בבית בקיסריה בניגוד לנהלים וזאת למרות שהדבר נאסר בשל קרבתו למשפחת נתניהו.

פחימה, לפי המבקר, הגיש חשבוניות על עבודה בשבתות וביום כיפור אך החשד הוא כי לא עבד אז אלא התשלום ניתן לו על עבודות אחרות עבור המשפחה.

עובדים במשרד ראש הממשלה אמרו אתמול ל"ידיעות אחרונות": "למה מחכים? נראה כאילו שמושכים זמן כדי לאפשר למי שעסק בנושא לנסות לנקות את כל הלכלוך".