אחרי 19 יום בכלא האיראני: העיתונאית האיטלקייה חזרה הביתה
העיתונאית האיטלקית ססיליה סאלה חזרה לביתה אחרי 19 יום בכלא האיראני, אביה של העיתונאית שיתף בדמעות: "בכיתי רק שלוש פעמים בחיי"
העיתונאית האיטלקייה ססיליה סאלה שבה היום (רביעי) לביתה לאחר 19 יום בבידוד בכלא האיראני. היא נחתה אחר הצהריים בנמל התעופה צ'יאמפינו ברומא, שם קיבלו את פניה בני משפחתה ופוליטיקאים, ביניהם ראש ממשלת איטליה, ג'ורג'ה מלוני.
מלשכתה של מלוני נמסר. "תודות לעבודה אינטנסיבית בערוצים דיפלומטיים ומודיעיניים, שחררו הרשויות האיראניות את בת ארצנו".
ממקבלי פני העיתונאיתת האיטלקייה: ראש הממשלה, ראש עיריית רומא ושר החוץ
סאלה היא כתבת העיתון Il Foglio, היא נעצרה ב-19 בדצמבר באשמת הפרת החוק האסלאמי, שלושה ימים בלבד לאחר שהגיעה לאיראן באשרת עיתונאי. חוץ מראש הממשלה בין מקבלי פניה בשדה התעופה היו שר החוץ אנטוניו טג'אני וראש עיריית רומא, רוברטו גואלטרי.
"אני גאה בעבודת הצוות המרשימה שהובילה לתוצאה זו," אמר טג'אני לפרלמנט מוקדם יותר באותו יום. "מהרגע הראשון עבדנו כולנו כדי להשיב את בת ארצנו במהירות."
פרשתה של סאלה קשורה למעצרו של מוחמד עבדיני נג'פאבאדי, מהנדס איראני סייען טרור שנעצר בנמל התעופה מלפנסה במילאנו בצו אמריקאי ימים ספורים לפני מעצרה של סאלה.
סאלה נעצרה בגלל מעצר איראני באיטליה?
נג'פאבאדי מואשם בסיוע לאספקת רכיבי רחפנים למשטר בטהרן. בית המשפט במילאנו דחה ביום שלישי בקשה למעצר בית מצד עורכי דינו, ושימוע בנושא נקבע ל-15 בינואר. נכון ליום רביעי, לא היה ברור כיצד ישפיע שחרורה של סאלה על פרשתו של נג'פאבאדי.
איראן הכחישה ביום שני כי קיים קשר בין שני המעצרים. דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאי, טען כי סאלה נעצרה בגין "הפרת חוקי הרפובליקה האסלאמית" במהלך נסיעתה העיתונאית.
בשיחת טלפון עם הוריה בשבוע שעבר, תיארה סאלה את תנאי המעצר הקשים בכלא אוין הידוע לשמצה בטהרן, העיתונאית ישנה על רצפת התא ללא מזרן וקיבלה מזון דרך סדק בדלת.
אביה של העיתונאית האיטלקייה: "בכיתי רק שלוש פעמים בחיי"
לפני הגעתה הביתה, בן זוגה דניאלה ריינרי אמר לסוכנות הידיעות ANSA כי היא "נרגשת ומאושרת מאוד". הוא היה הראשון לצלם תמונה שלה מחייכת לצד מלוני.
אביה של סאלה, רנאטו סאלה, אמר בדמעות: "בכיתי רק שלוש פעמים בחיי. אני מאמין שממשלתנו עשתה עבודה יוצאת מן הכלל. אגיד לה שאני גאה בה, ביכולות שלה ובאיפוק שהפגינה."
ג'וזפה קונטה, ראש ממשלת איטליה לשעבר נוסף, חגג גם הוא את שחרור העיתונאית: "זו בשורה נפלאה לאחר ימים של מתח. מחיאות כפיים לכל המעורבים – מהממשלה והדיפלומטיה ועד לגורמי המודיעין שהביאו לתוצאה הזו."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו