'עורי צפון': הכירו את החלוצים שחולמים על התיישבות בלבנון
ב"עורי צפון" כבר חולמים על השלב הבא בחזית הצפונית, עשרות משפחות מוכנות ביום פקודה להגיע ולהתיישב בלבנון. בראיון לסרוגים יו"ר התנועה מבהיר את החשיבות בתקיעת יתד במקום: "אם תהיה התיישבות, חיזבאללה יבין שהוא הפסיד"
קרוב לחודשיים ימים חלפו מאז נחתם ההסכם על הפסקת האש, ובישראל ישנה קבוצה לא קטנה שכבר חושבת על השלב הבא, התיישבות דה פקטו מעבר לגבול הצפוני. הכירו את תנועת "עורי צפון" המונה עשרות משפחות המוכנות כבר מעכשיו להרחיב את גבולותיה של מדינת ישראל ולתקוע יתד חדש שטרם הציבור הישראלי הכיר.
התנועה בראשותו של פרופסור עמוס עזריה הוקמה לפני כשנה על שמו של ישראל סוקול ז"ל שנפל במהלך המלחמה בעזה וחלם להתיישב בלבנון. בראיון עם סרוגים עזריה מביא את טעויות העבר שישראל ביצעה ושעליה שילמה לאורך השנים כחזקה להתיישבות.
"כאשר ראינו מה קורה בעזה שלאחר שיצאו משם", הוא מציין את הגירוש מגוש קטיף שהוביל לדבריו לטבח הנורא ב-7.10. "זה מה שחיזבאללה שנים תכנן לזרוע הרס וחורבן, לטבוח ולאנוס בצפון. ראינו את זה קורה מעזה אבל כולם הבינו מה היה עלול לקרות בצפון".
עזריה מבקש לחזור אחורה בזמן ולהצביע על הכישלון בחזית הצפונית אחרי שתי המלחמות הקודמות. "כשחושבים על זה למעשה הטעות הקשה ביותר במלחמת לבנון הראשונה הייתה שבסופו של דבר גרמה לנסיגה, זה שלא הקימו יישובים בצפון", הוא מבהיר. "בניגוד למה שקרה במלחמת ששת הימים, אז ישראל כבשה את הגולן והקימה תוך שלושה חודשים את היישוב מרום גולן. לצערנו זה לא קרה ב-1982 במלחמת לבנון הראשון ולא במהלך 18 השנים ברצועת הביטחון וגם במלחמת לבנון השנייה".
"אם מקימים התיישבות, האויב הפסיד"
התנועה דוגלת בכך שאין ניצחון ללא התיישבות, לדברי עזריה, "זה דבר די ברור גם מבחינת השליטה בשטח, בכל מקום שאין התיישבות בסופו של דבר הצבא נסוג", הוא מדגיש כי לאויב לא אכפת על מספר ההרוגים בשורותיו, "הם קוראים להם שהידים והם ממלאים את מבוקשם למות מות קדושים, מה שמעניין אותם זה אדמה".
לדבריו: "אם יש התיישבות הם הפסידו ואנחנו ניצחנו, וזה קריטי בשבילם להבין שהם הפסידו כי אחרת הם יבצעו את זה שוב ואם הם לא הפסידו אז מבחינתם הם ניצחו". עוד הוא מבקש להדגיש כי "כבר נשמעים הקולות מכייון חיזבאללה על כך שהם ניצחו. "אנחנו יכולים לצחוק עליהם עד מחר אבל מבחינתם הם ניצחו הם יעשו את זה שוב".
מדובר בסופו של דבר בשטח של מדינה ריבונית
"גם רמת הגולן הייתה בשטח מדינה ריבונית, זה שטח של ארץ ישראל, התיישבו שם יהודים לאורך הדעות. לבנון לא טיפלה בחיזבאללה, אם היא יכלה זה חמור, אם לא, אנחנו נהיה שם, נשלוט שם, נגור שם ואנחנו נוודא שחיזבאללה לא יהיה שם".
"קיבלנו איתותי תמיכה ממספר פוליטיקאים"
האם ישנה תמיכה של פוליטיקאים בנושא?
"הם קצת חוששים לדבר, גם אם בעזה זה עובר חלק אבל לבנון נראה שזה יותר קשה משום מה. קיבלנו איתותי תמיכה מאריאל קלנר מהליכוד, מלימור סון הר מלך מעוצמה יהודית. יש את משה פייגלין שתומך בנו בגלוי. זה נראה שמתקדם לאט אבל בעזרת שם זה יגיע".
האם אין סיכון להתיישב בשטח אויב, ראינו מה קורה שמתיישבים בעזה, נכון הההתנתקות הביאה את החורבן של השבעה באוקטובר, אבל בסופו של דבר חיזבאללה עדיין נמצא שם, זה לא עלול להווה פגיעה במתיישבים?
"הטעות הקשה בעזה לא הייתה באמת ב-2005, אלא לפני כן באוסלו כי אז יכלו להסתובב חופשי בתוך עזה, בכל מקום שם ושהם מתחילים למסור את ארץ ישראל זה עולה בחיי אדם", מסביר עזריה.
יו"ר התנועה מבקש להבהיר כי כי זה לא התחיל גם באוסלו אלא ב-1923 שנתנו לערבים את הגדה המזרחית או שמאל לירדן, וכל פעם שהערבים מקבלים שטח הם עונים ברצח יהודים. אז גם בצפון מבחינת חיזבאללה ככל שאנחנו נהיה שם הוא יידחק וילך אחורה".
"התיישבות יותר קשה לעקור"
לפני כמספר שבועות חברי התנועה חצו את הגדר, הקימו אוהלים ונטעו עצים. אחד החיילים שנכח במקום ניגש אל המתיישבים החדשים ושאל אותם כיצד הם אינם מפחדים להסתובב בשטח כשרק לפני מספר חודשים חיזבאללה עוד הסתובב שם. עזריה השיב: "ברוך השם עכשיו אתם פה וחיזבאללה לא כאן ולכן לא הגענו לפני מספר חודשים, עכשיו הצבא שולט פה וצריך לנצל את זה פה ולהתיישב".
אני שואל אותו במהלך הראיון כמה התנועה מונה כיום ועל פי מה שהוא מציין מתברר שלא מעט. "ישנם אלפים שמנויים בטלגרם, בווצאפ, יש לנו אתר ועשרות משפחות שמוכנות לבוא לגור ברגע שיהיו תנאים, יש אולי 10-15 משפחות שמוכנים לבוא כבר עכשיו לצאת למבצעים נועזים".
עזריה מציין כי ממשלה שעלולה לקום תיתן בסופו של דבר את הפקודה לצבא לצאת מהשטח, הוא מביא כדוגמא את אהוד ברק שחתום על הנסיגה מלבנון. "אפשר לגרום נזק אדיר בכלום, אם יש התיישבות זה הרבה יותר קשה. זה יכול לקרות כפי שראינו עם גוש קטיף אבל זה מהלך הרבה יותר רציני, צבא אפשר להוציא בפקודה, אבל התיישבות יותר קשה לעקור".
לסיום הוא מבקש לומר כי ישנה תמיכה רבה בקרב הציבור, "בהרבה היבטים זה הרבה יותר פשוט מאשר בעזה כי שם יש את הערבים שצריך למצוא מה לעשות איתם ופה כל הקו שקרוב אלינו בצפון הוא ריק מאויבים וצריך לבוא ולהתיישב שם".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו