"כל חייל הוא מטרה": מה לעשות כדי להימנע ממעצר בחו"ל?
לאחר האירוע הדרמטי בברזיל בו נעצר לוחם בצה"ל והצליח לברוח מהמדינה, שאלו גולשי ערוץ 12 כיצד ניתן להימנע ממעצר בחו"ל, איך ארגוני הטרור יודעים על מי ששירת בעזה? והאם כל טיסה היא מסוכנת לכל מי ששירת בצה"ל?
לאחר המקרה הדרמטי בו נעצר לוחם צה"ל ששהה בברזיל והצליח לברוח, עורכת הדין ניצנה דרשן לייטנר נשיאת ארגון "שורת הדין" ענתה לשאלות הגולשים בערוץ 12 בנוגע לזהירות שיש ללוחמים לנקוט בנסיעות לחו"ל.
השאלה הראשונה והמשמעותית הייתה: מה לעשות כדי להימנע ממעצר בחו"ל?
"לא להעלות תמנות מפעילות בצבא לרשתות החברתיות, אם יש תמונות כאלו בחשבונות שלכם מיחקו אותן. בנוסף, יש לקחת את המספר של הקונסוליה הישראלית ביעד שאליו נוסעים ואם חלילה נעצרתם לא לדבר בחקירה ולפנות לקונוסוליה ולעורך דין".
עוד נשאלה דרשן לייטנר: "איך הארגונים האלו יודעים מי שרת בעזה"?
וענתה: "כל המידע שמגיע לאירגונים הוא מהרשתות החברתיות, מהפוסטים שהחיילים בעצמם מעלים. הם גם מספרים על החיים האישיים שלהם ברשתות ומפרסמים לאן הם טסים. הארגונים האנטי ישראליים עושים אחד ועוד אחד".
עוד שאלו הגולשים בערץ 12: "האם טיסה מסוכנת לכל מי ששירת בצה"ל"?
"בעיני הארגונים הפרו פלסטינים כל חייל הוא מטרה. כמובן שעליהם להוכיח מדוע הוא בכלל אמור להיחשב כמי שביצע פשעי מלחמה. לכן הם ינסו לאתר חיילים שפעלו בעזה או בצפון ופחות יתמקדו בחיילים שאין להם מידע לגביהם. אבל בגדול המטרה שלהם לתקוף כל חייל באשר הוא".
ולבסוף ביררו: "איך מדינה מחליטה לפתוח בחקירה נגד חייל?
"ככל שהמדנה אנטי ישראלית – כך הסכנה גדלה. בלגיה הוציאה צו מעצר נגד אריאל שרון. דרום אפריקה נקטה צעדים נגד ציפי לבני ואפילו בריטניה בוציאה צווי מעצר נגד דורון אלמוג. אפשר לדעת לפי העבר, אילו מדינות יש ברשותם את הכלי העמדה לדין בגין פשעי מלחמה" כך השיבה עורכת הדין.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו