מנכ"לית חדשה לאקדמיה הלאומית למדעים
האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים שמחה להודיע על מינויה של עו"ד אסתר סיוון לתפקיד מנכ"לית האקדמיה הלאומית למדעים. סיוון מחליפה את המנכ"לית היוצאת גליה פינצי, אשר כיהנה בתפקיד משנת 2017
האקדמיה הלאומית למדעים הודיעה היום (א') על מינויה של עו"ד אסתר סיוון לתפקיד מנכ"לית האקדמיה. סיוון נכנסה לתפקידה ב-1 בינואר 2025 ומחליפה את המנכ"לית היוצאת גליה פינצי, אשר כיהנה בתפקיד משנת 2017.
סיוון, בעלת תואר ראשון במשפטים ותואר שני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית בירושלים, מביאה עימה ניסיון של למעלה משני עשורים בניהול והובלת מיזמים חברתיים חשובים בישראל. בתפקידה האחרון ניהלה את ארגון 'שתיל', המעניק שירותי תמיכה וייעוץ לארגונים לשינוי חברתי.
במהלך הקריירה המקצועית שלה כיהנה סיוון בתפקידים בכירים, בהם יועצת משפטית של שדולת הנשים בישראל ומנהלת תחום חברה ותרבות בקרן יד הנדיב. כמו כן ניהלה את ארגון 'בזכות' לקידום זכויות אנשים עם מוגבלויות. סיוון, תושבת ירושלים, היא אם לשתי בנות.
האקדמיה נלחמת על עצמאותה מבית
"אני מברך את אסתר סיוון עם הצטרפותה לצוות אקדמיה", אמר נשיא האקדמיה פרופ' דוד הראל. "בימים מורכבים אלה, כאשר ישראל ניצבת לפני אתגרים ביטחוניים, כלכליים וחברתיים חסרי תקדים מחוץ ולפני ניסיונות מתמשכים לפגוע בעצמאותה של המערכת האקדמית מבית, חשוב במיוחד לחזק את מעמדה של האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים כמוסד ממלכתי עצמאי המקדם מצוינות מדעית. ניסיונה העשיר של אסתר בניהול ארגונים מורכבים ובהובלת תהליכי שינוי רבי חשיבות, עם מחויבותה העמוקה לקידום ערכים של מצוינות ושוויון, יתרמו רבות להמשך פיתוחה וחיזוקה של האקדמיה."
עוד הוסיף ובירך את המנכ"לית היוצאת "אני מבקש להודות מקרב לב לגליה פינצי על עשרים שנות עבודתה באקדמיה, ובעיקר על שמונה שנות כהונתה המסורה כמנכ"לית, שבמהלכן הובילה את האקדמיה בתבונה, בחריצות ובמקצועיות, מתוך קידום עצום של פעילותה המדעית והציבורית בארץ ובחו"ל. היא תחסר לי מאוד".
האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים היא הגוף הבכיר בקהילה המדעית בישראל. היא נוסדה על פי חוק בשנת תשכ”א (1961) במטרה לרכז בתוכה מטובי אישי המדע תושבי ישראל, לטפח ולקדם פעילות מדעית, לייעץ לממשלה בענייני מחקר ותכנון מדעי בעלי חשיבות לאומית, לקיים מגע עם גופים מקבילים בחוץ לארץ, לייצג את המדע הישראלי במוסדות ובכינוסים בין–לאומיים ולפרסם כתבים שיש בהם כדי לקדם את המדע. האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים רואה בקידומה ובפיתוחה של מערכת המחקר המדעי הבסיסי יעד בעל חשיבות לאומית.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו