פסטיבל קולנוע שומרון ה-5 יצא לדרך: "בירת התרבות של ישראל"
פסטיבל קולנוע שומרון ה-5 יצא לדרך בנוכחות ראשי תעשיית הקולנוע. משפחתו של חיים טופול ז"ל קיבלה פרס מפעל חיים. יוסי דגן בירך: "השומרון הופך להיות בירת הקולנוע והתרבות של ישראל"
פסטיבל קולנוע שומרון ה-5 יצא אמש (שני) לדרך במעמד ראשי תעשיית הקולנוע, ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן. במהלך הטקס, הוענק פרס מפעל חיים למשפחתו של חיים טופול ופרסים נוספים הוענקו לזוכים בתחרויות הפסטיבל
מאות בני אדם הגיעו להשתתף אמש בפתיחה החגיגית של פסטיבל קולנוע שומרון הבינלאומי החמישי. בין הנוכחים היו: ראש מועצת הקולנוע הנכנס שמעון אלקבץ, וראשת מועצת הקולנוע היוצאת עליזה לביא, יו"ר קרן קולנוע שומרון יוסי דגן, ראש מינהל תרבות הנכנס רן שפירא, הבעלים של יונייטד קינג משה אדרי, מנכ"ל קרן רבינוביץ' לקולנוע גיורא עיני, המפיק יקי רייסנר, ורבים נוספים מצמרת עולם התרבות והקולנוע בישראל.
במהלך האירוע הוענקו פרסי הפסטיבל בשלוש קטגוריות שונות. בקטגוריות הסרטים הקצרים הבינלאומיים קטף את המקום הראשון הסרט "האופניים האדומות" של היוצר הדני, טורבן באצ'.
את פרס המקום הראשון ברצועת הסרטים התיעודיים קטף הסרט "צייד הקברים" של יוחאי רוזנברג. סרט שעוקב אחר מאיר בולקה, תושב השומרון, שהקדיש את חייו להצלת קברים יהודיים במזרח אירופה.
ברצועת הסרטים הקצרים קטף את המקום הראשון הסרט "ש.ג" של טל קושניר, מגבעות איתמר, הסרט עוסק בחוויותיו של עולה חדש בשומרון ששומר בש.ג והמתח בין עבודתו היום לבין היותו משורר. הסרט אף הגיע לשורטליסט של האוסקר הישראלי ונפל בשל חרם מצד חברים באקדמיה לקולנוע על סרטי קרן שומרון.
מחווה מיוחדת לחיים טופול: "איש של ארץ ישראל"
בנוסף, התקיימה מחווה ליוצר חיים טופול ז"ל. משפחתו עלתה לבמה וקיבלה את אות מפעל החיים מראש מועצת שומרון יוסי דגן וממנכ"לית קרן קולנוע שומרון אסתר אלוש, ומראש מועצת הקולנוע. עומר טופול, בנו של חיים טופול, הודה בהתרגשות: "אבא שלי אהב מאוד את ארץ ישראל, הוא היה איש של ארץ ישראל, ותמיד אמר שהוא קיבל את ארץ ישראל כמתנה לבר מצווה – הוא היה בן 13, ב-1948. הוא עשה כמיטב יכולתו לשמור עליה ולכבד אותה, ובאמת להציג את ארץ ישראל לעולם בצורה הטובה ביותר – והצליח. תודה רבה על הכבוד המדהים הזה, אני בטוח שהוא היה נרגש להיות פה".
במהלך הערב הפתיעו את חנוך דאום, מנחה הטקס, והעניקו לו תעודת הוקרה על יצירה פורצת דרך על הסדרה שיצר "החיים הם תקופה קשה".
בהסבר להענקת תעודת ההוקרה נכתב בין השאר כי: "חנוך דאום הצליח להביא לקדמת הבמה הישראלית את חייהם של המתיישבים ביהודה ושומרון מזווית קומית, דבר שאין לו תקדים בהיסטוריה של הטלוויזיה בישראל ושל הקולנוע בכלל".
לבסוף עלו לבמה היוצרים של הסרט "בחורים טובים" חווה דיבון התסריטאית, ויקי רייסנר המפיק ומי שהגה את רעיון הסרט. והם קיבלו על הבמה תעודת הוקרה על פועלם ממשה אדרי, הבעלים של יונייטד קינג מהנהלת הפסטיבל, יוסי דגן ראש מועצת שומרון ואסתר אלוש מנכ"לית הפסטיבל, וכן מגיורא עיני מנכ"ל קרן רבינוביץ לקולנוע שתמכה בסרט.
יוסי דגן בירך: "השומרון – בירת הקולנוע של ישראל"
יוסי דגן, ראש מועצת שומרון ויו"ר קרן קולנוע שומרון, בירך גם הוא ואמר במהלך האירוע: "אנחנו בימים קשים של מלחמה, עם הרוגים ופצועים. הערב הזה הוא לא ערב של שמחה סתם, של פסטיבל רגיל, אלא ערב של התחזקות. אנחנו צריכים להביא ניצחון צבאי, התיישבותי ותרבותי. קיום האירוע הערב והבחירה בחיים הם חלק מהבחירה שלנו באור, והאור תמיד מנצח את החושך.השומרון הוא לא רק הבירה ההיסטורית של ארץ התנ"ך, לא רק מרכז הארץ ומגן ביטחוני, השומרון הופך להיות ועוד יהיה בירת התרבות והקולנוע ש ישראל!".
אסתר אלוש מנכ"לית פסטיבל קולנוע שומרון ברכה ואמרה: "זו התרגשות גדולה בפעם ה 5 לעמוד כאן מולכם, ולראות את החלום שלנו הופך, לא סתם למציאות, אלא מציאות חיה ובועטת וחזקה בעולם התרבות והיצירה. יש לנו קול, והוא הולך ומתחזק, הולך ונשמע, לא רק בארץ, אלא גם בעולם כולו. זה דבר גדול מאוד ואני מודה ליוצרי הקולנוע של יהודה ושומרון, ולכל השותפים על הדבר הגדול הזה שעשינו יחד".
בפתיחת הפסטיבל ניגנו על נבל כינור וקלידים הרכב מוזיקלי מיוחד של תושבי השומרון שהוקם במיוחד לכבוד האירוע, בהם הנער יוחאי מנצור, כנר מחונן שאחיו אור ז"ל, נפל בערב ראש השנה עם 7 מחבריו מיחידת אגוז בלבנון.
בפסטיבל קולנוע שומרון שנפתח אמש, ויארך ארבעה ימים של חגיגה קולנועית, עד ה -12 בדצמבר, יביא השנה חוויה יוצאת דופן עם תוכנית עשירה של 73 סרטים מ-16 מדינות, שיוקרנו ביותר מ-20 מוקדים. 34 הקרנות בכורה וטרום בכורה, ו-17 מפגשים עם יוצרים ברחבי יישובי השומרון ובהיכל התרבות באריאל.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו