חנייה פוליטית
30 מנדטים של אנשי ימין-מרכז 'חונים' במפה הפוליטית. פעם הם היו אצל גנץ, ובחודשים האחרונים הם עוברים לבנט. עליהם יהיה הקרב הגדול של הבחירות הבאות
ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט, מנסה בחודשים האחרונים להישאר בתודעה הציבורית וזה כבר ברור לכולם. התגובות שלו על אירועים שונים במדינה, מקבלות חשיפה ברוב ערוצי התקשורת והמדיות החברתיות. הסגמנט לימין או לשמאל, כבר לא משנה, העיקר להישאר בתודעה הציבורית לקראת חזרה שלו אפשרית לחיים הפוליטיים.
בחודשים האחרונים שמו עולה בכל מיני סקרים, שבוחנים כמה מנדטים יקבל והסקר האחרון מהשבוע בערוץ 12 מציב אותו שווה בשווה מול הליכוד עם 23 מנדטים. רוב המנדטים מאותו סקר, הוא לוקח מגנץ ולפיד. האם בגלל זה מתחיל קמפיין בשמאל שמזהיר מפני בנט "הימני"?
אם בסקרים עסקינן, אז השבוע נחשף ע"י כתב התאגיד, מיכאל שמש על פגישה מעניינת של בנט וחברו מתן כהנא, עם הסוקר של ערוץ 14, שלמה פילבר. פילבר בעצמו מסתייג מהפרסום הזה וכתב ברשת ה-X: "במענה להרבה פונים מהערב. אינני נותן שום שרותי יעוץ לבנט מאז שנות 2019. השאר רכילויות ומניפולציות תקשורתיות ברמת אמינות כמו של הסקרים שהם מפרסמים". בכל מקרה, נראה שבנט מחפש להיות בכותרות וזה כבר לא משנה מאיזה צד ידברו או יסקרו אותו, כמאמר הביטוי הנפוץ: "אין פרסום רע".
יש 30 מנדטים שחונים במרכז
אבל ופה האבל הגדול, ראינו את יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, בחודשים הראשונים לאחר הטבח הנורא בשמחת תורה בשנה שעברה, מגיע עד ל-40 מנדטים. השבוע כאמור הוא מגיע באותו סקר של ערוץ 12 ל-10 מנדטים בלבד. זאת אומרת, יש ציבור שלם שהוא מעין "מרכז" פוליטי, שהוא רק "חונה" בין מפלגות. אז זה היה גנץ, היום זה בנט. אבל ברגע האמת, אותו ציבור יצטרך לצאת מ"החנייה" ולבחור לאן ללכת לימין או לשמאל. לכן כל הסקרים לא שווים באמת, כי הם תיאורטיים מכל הצדדים.
אנחנו נראה אפילו בתקשורת הימנית, ניסיונות למתג מחדש את בנט לציבור הימני. השיטה תהיה דרך דמויות בולטות ואפילו אנונימיות אבל כאלה שחזרו משדה הקרב בצפון או בדרום והן מצדדות בבנט.
בנט מחפש את "החנייה" בלשכת ראש הממשלה
אבל למרות הנסיונות שיהיו, ה"צלקת" שאותו בנט עשה למצביעי הימין, חקוקה במצחם ולא נמצאת מוסתרת מתחת לשרוול החולצה. הציבור הימני זוכר טוב מאוד את תרגיל הפניית העורף של בנט, כאשר הקים ממשלה עם לפיד ועבאס, למרות כל התחייבותו וחתימתו על מסמך בערוץ 14, ערב הבחירות. מעניין גם שבנט עצמו הודה שטעה שחתם על מסמך התחייבות בערוץ 14. אבל לא בגלל שהוא מתחרט על מעשיו, אלא עצם זה שהתחייב/ הבטיח לא להקים ממשלת שמאל. במילים אחרות, בנט הבטיח שיותר הוא לא יבטיח, נשמע מבטיח, לא?
אולי בעצם בנט מתמרן בין מחנות ובין דעות, בתקווה לתפוס כמה מנדטים בודדים ולחזור לזירה הפוליטית מתישהו. אם בעבר הוא הצליח לקבל ראשות ממשלה עם 6 מנדטים, כנראה לשם הוא מכוון שוב ולא משנה אם זאת תהיה ממשלת ימין או שמאל, העיקר שהוא ימצא "חנייה" בלשכת ראש הממשלה.
שורה תחתונה: עד שיהיו בחירות במועדן בשנת 2026 או אולי בשנה הבאה, נקבל עדיין את בנט בכותרות ואף ניסיונות "לנרמל" אותו מימין ומשמאל. בעצם אולי הרצון לחפש קהל בכל מחיר, יביא למצב שימצא את עצמו "קירח" משני הצדדים. מצב כזה אפילו חנייה פוליטית בלשכת שר לא יקבל. מה שבטוח בכל מצב הוא ינסה לרוץ בכל מחיר כדי לעשות אקזיט נוסף.
==
מאיר אוחנה הוא מנהל לוגיסטיקה ופובליציסט בענייני אקטואליה ויהדות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו