נמאס לו: יו"ר ועדת האיתור למועצת התאגיד – התפטר
בחירת יו"ר לתאגיד מוקפאת, זאת לאחר שהשופט משה דרורי התפטר מתפקידו כיו"ר ועדת האיתור בעקבות הצרת צעדיו ע"י בג"צ שקבע כי יש לבטל את המינוי של דרורי כיון שהוא אינו איש תקשורת
בעקבות הקפאת התהליך במשך חודשים ארוכים וניסיון ההשתלטות של היועמ"שית ובג"צ על מינוי מועצת תאגיד השידור הישראלי, הגיש יו"ר ועדת האיתור השופט דרורי שמונה על ידי השר קרעי את התפטרותו.
משמעות ההתפטרות היא שאין יו"ר למועצת התאגיד, חסרים חברים במועצה ואין יו"ר ועדת איתור, מה שמביא למצב שהתאגיד עובד בלי מועצה וזאת בניגוד לחוק.
הקפאת התהליך צפויה היתה להימשך לפחות עד לדיון בבג"צ ב- 6.1.25 בפני כבוד השופטים יצחק עמית ודפנה ברק ארז. כעת נחסמה בפני בג"צ היכולת לשלוט בהליך המינוי.
שר התקשורת, ד”ר שלמה קרעי, קיבל בתחילת השבוע את מכתב התפטרותו של השופט בדימוס משה דרורי מכהונתו כיו”ר ועדת האיתור לתאגיד השידור הישראלי. ההתפטרות הגיעה בעקבות החלטת בג”צ להקפיא את סמכויותיו של השופט דרורי כיו״ר הוועדה, ולנוכח מה שהשר כינה “תהליך מעוות והניסיון של היועצת המשפטית לממשלה בחסות כבוד השופט יצחק עמית, לעקר את החוק מתוכן ולהפקיר את הפיקוח על כספי הציבור המבוזבזים בתאגיד".
השר הוסיף כי: “משעה זו אני רואה את התאגיד כמפר לא רק את חובתו לשידור מאוזן, אלא גם את חובתו לשידור עצמאי. במשך כשנתיים, התאגיד נוקט עמדה חד-צדדית במחלוקת הציבורית בשאלת הרפורמה המשפטית ומעניק סיקור אוהד כמעט ללא סייג ליועצת המשפטית לממשלה. במקביל, היועמ״שית גומלת לתאגיד בחוות דעת חסרות בסיס משפטי, שמטרתן להגן עליו מסמכות החקיקה של הכנסת.שתי התופעות הללו קשורות זו בזו – שידורי התאגיד אינם עצמאיים.”
עוד הוסיף השר: “לאור נורמות שנקבעו בהליכים אחרים, תופעות אלו מעלות חשדות בתחום המנהל התקין הן מצד גורמים בתאגיד והן מצד היועצת המשפטית לממשלה.”
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו