ברשות הטבע מזהירים את הצוללים: הכרישים חזרו לחדרה - סרוגים

ברשות הטבע מזהירים את הצוללים: הכרישים חזרו לחדרה

ברשות מזהירים כי כמדי שנה בעונה זו מתרכזים הכרישים סמוך לתחנת הכוח בחדרה ויש חשש לסכנה לצוללנים חובבנים ואף למקצוענים. עופר שפר שתיעד את הכרישים משתף את החוויה

חדשות סרוגים
ברשות הטבע מזהירים את הצוללים: הכרישים חזרו לחדרה
  הכרישים בחדרה (עופר שפר)

עם הגעת כרישים לאיזור תחנת חדרה רשות הטבע והגנים שבה ומתריעה בפני הציבור מפני צלילה בסמיכות לכרישים המתרכזים בתקופה זו כמידי שנה (נובמבר עד אפריל) באזור תחנת הכוח בחדרה, זאת מחשש לסכנה לצוללים חובבנים ואף מקצועיים.

ברשויות מדגישים כי המפגש עם הכרישים אינו צפוי או נשלט. בתוך כך, באזור שפך המים החמים של תחנת הכוח בו מתרכזים הכרישים קיימים זרמים חזקים ומערבולות חזקות שעלולות לסכן חיים לצד ציוד דייג רב כגון קרסים וחוטי דייג משוחררים המסכנים את הצוללים.

ברשות הטבע והגנים מזכירים כי הכריש נמצא בסכנת הכחדה והינו ערך טבע מוגן. משכך אסור לפגוע בו, להטריד אותו, להאכיל אותו וכדומה וכל העושה כך עובר על החוק ומסתכן בענישה פלילית. האיזור אסור לרחצה.

מי הם התיירים המימיים?

להקת הכרישים המגיעה לחופי ישראל מונה כמה עשרות כרישים. הכרישים משתייכים לשני מינים: עפרורי וסנפירתן. ניתן להבחין בהם בקלות בזכות סנפירי הגב הבולטים שלהם.

אורכו של הכריש העפרורי עד 4 מטר, משקלו כ-350 ק"ג וסנפירי הגב שלו מעוגלים במקצת. כריש הסנפירתן קטן יותר מחברו. אורכו כ-2.5 מטר ומשקלו כ-100 ק"ג.שני המינים נמצאים בסכנת הכחדה.

עוד באותו נושא

צב הים הגדול בעולם הגיע פצוע לחופי ישראל

"כרישים בים התיכון סובלים מדלדול רב בגודל אוכלוסיותיהם בגלל דיג יתר ופגיעה לא מכוונת מדיג. לעיתים כרישים שנִדֹגים לֹא בכוונה נזרקים חזרה לים גוססים או מתים. בישראל, כרישים הם ערך טבע מוגן וחשיבותם רבה בשמירה על מערכות אקולוגיות ימיות. היות והם טורפים, הם מדללים את מספר בעלי החיים החלשים והאיטיים במערכת, ובכך מחזקים מינים אחרים ואת הסביבה הימית כולה", מסביר מנהל היחידה הימית ברשות הטבע והגנים, יגאל בן ארי.

תיעד את הכרישות וסיפר: "לא נראה שהן מתרגשות מאיתנו"

עופר שפר, בן 50 מעתלית, שמשנרקל כ-6-7 שנים בחדרה ותיעד את הכרישות השבוע, מספר: "אני והבאדי שלי, אילן ברונקש, ראינו 3 כרישות עפרוריות, כנראה שהסנפירתנים טרם הגיעו."

עוד באותו נושא

בכלובי סורגים: ציפורים מוגנות חולצו מבית בירושלים

"כמו תמיד, זאת חוויה לפגוש אותן ב'תחילת העונה', ולא נראה שהן מתרגשות במיוחד מאיתנו. אני מאד אוהב את חווית השנירקול עם הכרישים וכמובן שרצוי להכיר את האתר, הזרמים, חוטי הדיג הפזורים, לשמור מרחק מהכרישים ולתת להם את המרחב שלהם, כי אנחנו ה'תיירים' בסביבתם."

"הכרישים – למרות השם שיצא להם, ובמיוחד סוגי הכרישים בחדרה – אינם נחשבים למסוכנים אך עם זאת, כמו כל חיית בר בסביבתה, יש לנקוט בגישה זהירה, לא לגעת ולא להטריד אותם".

הסיכון לאדם אבל גם לכרישים

אלון רוטשילד, מנהל "החצי הכחול" – תכנית הים של החברה להגנת הטבע: "בחדרה הכרישים מגיעים לביקור ארוך במיוחד, וגם הפעילות האנושית גבוהה מאוד – הישראלים מגיעים בצלילה ובשנרקול, על גבי סאפים וקיאקים ובכלי שיט ממונעים. החוויה של לצפות בטורף גדול בקרבה מידית לחוף היא מרתקת ומלהיבה, וחשוב לאפשר לציבור לצפות בתופעה ייחודית זו. עם זאת, אנו מתריעים מזה כמה שנים כי אתר התקבצות הכרישים בחדרה אינו מנוהל ואינו מוסדר, וכך נגרם סיכון גדול לכרישים ולאדם גם יחד.

הסיכון לכרישים נובע, בראש ובראשונה, מכך שפעילות דיג, בעיקר בחכה מהחוף, מתאפשרת במקום. הכרישים נלכדים מידי פעם בקרסים, ומכיוון שמדובר בערך טבע מוגן – מדובר באירוע שצריך למנוע. פעילות הדיג גם מסכנת את הצוללים והמשנרקלים שבאים לצפות בתופעה, מכיוון שגם בני אדם נתפסים מידי פעם בקרסים. כשמחברים זאת לצפיפות המשתמשים באתר, הראות הבעייתית מתחת למים, וזרמים לא צפויים ממוצא תחנת הכח, מקבלים אתר עם סיכון בטיחותי לא מבוטל".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו