בזכות משחק הכדורגל: חייו של הזאב הקטן ניצלו
במהלך משחק כדורגל בקיבוץ אליפז, הבחינו הילדים בזאב לכוד בתוך גדל תיל כשהוא פצוע. לאחר שפקחי רשות הטבע והגנים הגיעו למקום הם חילצו את החיה להמשך טיפול. כעבור חודש וחצי הוא שוחרר לטבע
צוותי רשות הטבע והגנים השיבו לטבע זאב, שנמצא לפני כחודש וחצי על ילדי קיבוץ אליפז כשהוא פצוע קשה, כחוש וחלש.
הזאב נמצא על ידי ילדי קיבוץ אליפז לפני כחודש וחצי, לאחר שהסתבך בגדר תלתלית. כשראו הילדים את הזאב, מיד הזעיקו את פקחי רשות הטבע והגנים שהגיעו יחד עם ד"ר אילן זבירין, וטרינר מועצת חבל איילות וראו שהזאב סובל מחתכים טריים בגופו וחתך ישן בלשונו בנוסף סובל מתת תזונה. לאחר שהורדם, הועבר הזאב לטיפול במרפאתו של ד"ר זבירין באילת ומשם לשיקום בשמורת הטבע חי בר יטבתה.
רוני זוסמן תושבת קיבוץ אליפז ואמא של איילה בת 10 סיפרה כי: ״הילדים שיחקו כדורגל במגרש שנמצא לא רחוק מהגדר. הכדור עף ואביב גרימברג אחד הילדים רץ לגדר לחפש אותו, לפתע הוא שמע תזוזות בגדר כל הילדים התקרבו וראו זאב לכוד. הם צלצלו להורים. אחד האבות בר פרידמן ניסה לחתוך את הגדר אך מיד הבין שמדובר בזאב והתקשר לרשות הטבע והגנים. הפקח יובל שגיא הגיע תוך זמן קצר אבל המצב היה קשה ונדרש להקפיץ וטרינר. השחרור היה מורכב ונמשך לתוך הלילה הילדים לא זזו מהמקום עד לסיום השחרור. שמחנו מאוד שהתקשרו להזמין אותנו להשבה של הזאב לטבע. הוא נראה לגמרי אחרת בשחרור, כשמצאנו אותו הוא היה פצוע קשה ורזה בשחרור הייתה לו פרוות חורף מרשימה והוא עלה יפה במשקל הוא נראה יפה ומרשים. המתנו זמן רב עד שהתעורר ברכב ואז הוא רץ החוצה בשנייה".
אריק סוכר, המטפל הראשי בחי בר יטבתה של רשות הטבע והגנים: "הזאב הגיע אלינו במצב ירוד, הצלחנו לטפל בפצעים שלו והוא הושם במתחם לבדו שיוכל להשתקם ולהתאושש. הייתה לו בצקת ברגל מהגדר שהסתבך בה, וקרע בלשון שהצלחנו לטפל בו. הזאב היה אצלנו כחודש וחצי, בתקופה זו הוא בעיקר התחבא מאיתנו, עקבנו אחרי ההתקדמות שלו דרך מצלמות מעקב שהושמו בכלוב. בתקופת שהותו בחי בר, הזאב והצליח לעלות כ-8 קילו במשקלו ופצעיו החלימו, לכן קיבלנו את ההחלטה שהגיע הזמן להשיבו לטבע. הוא מושדר ותויג להמשך מעקב והשבוע הוחזר לטבע בשטחים הפתוחים הסמוכים לקיבוץ אליפז".
ביום השחרור, הגיע לשמורת הטבע ד"ר תומר ניסימיאן – הווטרינר הראשי ברשות הטבע והגנים, ויחד עם צוות הרשות לכדו את הזאב, הרדימו אותו ושחררו אותו חזרה לטבע. לפני השחרור, הזאב קיבל חיסון נגד מחלת הכלבת וטיפול ארוך טווח נגד טפילים וכיסוי אנטיביוטי רחב.
ד"ר ניצן שגב, אקולוגית מרחב ערבה ברשות הטבע והגנים עוקבת אחריו באמצעות המשדר וכבר ניתן לראות את המסלול שלו בסביבות אליפז וסמר. המעקב אחריו יספק לנו מידע על מקורות המזון, המים והמחסה שלו ושל אחרים בסביבה.ברשות הטבע והגנים מוסיפים כי הזאב הערבי הוא מין מוגן שחי בלהקות. כיום, זהו הטורף הגדול בישראל והוא חשוב מאוד למאזן האקולוגי בערבה. טרפם הפוטנציאלי של הזאבים במדבר הוא ארנבות, צבי הנגב, הפרא, הראם הלבן והיעל הנובי. הזאב, הינו חית בר מוגנת, אם נתקלתם בחית בר במצוקה יש להתקשר למוקד רשות הטבע והגנים במספר *3639 ולהשאיר את הטיפול לאנשי המקצוע.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו