נקבע מותה של היולדת שאושפזה בעקבות תסחיף בלידה שקטה - סרוגים

נקבע מותה של היולדת שאושפזה בעקבות תסחיף בלידה שקטה

בבית החולים בילנסון עדכנו כי נקבע מותה של יולדת בשבוע ה-35 להריונה, שפיתחה אירוע תסחיפי במהלך לידה שקטה שעברה. האישה אושפזה במצב אנוש בשבוע שעבר, ומתה אחרי מאבק על חייה

חדשות סרוגים
נקבע מותה של היולדת שאושפזה בעקבות תסחיף בלידה שקטה
  אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

סוף עצוב לסיפור הקשה: לאחר ימים בהם נלחם הצוות הרפואי על חייה, בבית החולים בילינסון עדכנו הערב (שני) כי נאלצו בשעות האחרונות לקבוע את מותה של היולדת בשבוע ה-35 להריונה, אשר במהלך לידה שקטה פיתחה אירוע תסחיפי.

מבית החולים נמסר כי "בילינסון משתתף בצערה של המשפחה, יהי זכרה ברוך".

כזכור, היולדת אושפזה בבית החולים בפתח תקווה בשבוע שעבר כשהיא במצב אנוש, אחרי שפיתחה תסחיף מי שפיר במהלך לידה שקטה שהיא עברה. בבית החולים אמרו כי היולדת "פיתחה אירוע מסכן חיים, חשד לאירוע תסחיפי, שהצריך התערבות מצילת חיים לרבות חיבור למכונת לב-ריאה. האישה בשנות ה-30 לחייה, במצב קריטי וצוותים רבים נאבקים על חייה. האירוע דווח לשירותי בריאות כללית ולמשרד הבריאות".

תסחיף מי שפיר הוא סיבוך נדיר של לידה, אשר מתרחש באחת מתוך כ-20 עד 80 אלף לידות. מדובר בתסמונת שמתרחשת עקב חדירה של נוזל מי השפיר לתוך מחזור הדם של האם במהלך הלידה או לפני כן. חדירה זו גורמת למערכת החיסון של האם להגיב בצורה קיצונית, ובדרך כלל נוצרת תגובה אלרגית מסכנת חיים המערבת מערכות שונות בגוף.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
איזה סוג של לידה שקטה זו הייתה? הפלה או ע.מת?
מממ... | 11-11-2024 21:58
wikipedia ערך לידה שקטה לידה שקטה הוא מונח השגור בפי הציבור המתאר לידת עובר מת[1]. מקור המושג "לידה שקטה" בא להבדיל אותו מלידת חי, בה התינוק בוכה. לעיתים מייחסים מושג זה ללידה לאחר מות עובר תוך-רחמי, אך למעשה לידה שקטה היא תוצאה זהה למגוון של מקרים רפואיים שונים שבהם *התקבלה ההחלטה על הפסקת היריון*. הפסקת היריון מתרחשת לרוב בעקבות גילוי מומים קשים בעובר או הופעת סיבוכי היריון קשים המסכנים את חיי האם. בהיריון מתקדם (לרוב משבוע 21 ואילך) לא ניתן לבצע הפסקת היריון על ידי טיפול תרופתי, שאיבה או גרידה, אלא יש לזרז את הלידה באופן יזום וללדת את העובר. היה והעובר עדיין חי, *טרם זירוז הלידה מפסיקים את פעימות לבו של העובר*.