היועמ"שית נגד חוק הרייטינג: "פגיעה חמורה בזכות לפרטיות" - סרוגים

היועמ"שית נגד חוק הרייטינג: "פגיעה חמורה בזכות לפרטיות"

היועצת המשפטית לממשלה התנגדה להצעת חוק הרייטינג של שר התקשורת שלמה קרעי: "אין לאפשר חקיקה המתירה לממשלה לאסוף בכפיה מידע על תכני הצפיה של כל פרט ופרט בציבור"

חדשות סרוגים
היועמ"שית נגד חוק הרייטינג: "פגיעה חמורה בזכות לפרטיות"
  (צילום: פלאש 90)

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הגישה היום (שני) חוות דעת לוועדת שרים לחקיקה בה התנגדה להצעת החוק של שר התקשורת שלמה קרעי, המאפשרת לו לקבוע את שיטות מדידת הרייטינג של ערוצי הטלוויזיה. בדבריה היועמ"שית הבהירה כי "אין לאפשר חקיקה המתירה לממשלה לאסוף בכפיה מידע על תכני הצפיה של כל פרט ופרט בציבור".

"על פי ההצעה, שר התקשורת יוסמך לקבוע מערכת למדידת נתוני הצפייה בטלוויזיה, בין היתר בשים לב לרמת הדיוק של המערכת וליכולתה לפלח את אוכלוסיית הצופים . כל משדר טלוויזיה (ערוץ או פלטפורמה) יחויב להשתמש במערכת המדידה שקבע השר כדי למדוד את נתוני הצפייה בו, ואף לשדר אותם לצופים בשעות השיא" נכתב. "עוד מוצע לקבוע כי כל משדר יעביר מדי חודש למסדר הרלוונטי את כלל הנתונים שאסף, וכי אחת לשנה תועבר סקירה של כלל הנתונים לשר התקשורת שיפרסמה באתר המשרד. על פי ההצעה, יכלול הדיווח, בין היתר, נתונים בדבר מספר הצופים בשידור לפי שעה, אמצעי הצפייה בשידור, פילוח האוכלוסייה לפי גיל, מגזר, מין ומקום מגורים".

מיארה הדגישה כי לעמדתה, "הצעת החוק גורמת לפגיעה חמורה ובלתי מידתית בזכות לפרטיות, ובתוך כך בזכות לחופש הביטוי והעיתונות, פגיעה הנובעת ממעורבות שלטונית פוליטית בשוק השידורים, ולכן יש מניעה חוקתית בקידומה. כיום, הרייטינג נמדד בשוק הפרטי על ידי 'ועדת המדרוג' באופן מדגמי, ללא מעורבות שלטונית. לעומת זאת לפי ההצעה, יתבצע איסוף כופה ושיטתי של כלל נתוני הצפייה של כל אדם בישראל, כל אימת שהוא צורך תוכן טלוויזיוני, מבלי שנתן הסכמה מפורשת לכך".

"עצם איסוף המידע בכפייה מכלל הציבור, מבלי שניתנה הסכמה מפורשת לכך על ידי כל אדם שנאסף מידע על אודותיו, והעברתו השיטתית לידי רשויות השלטון – עולה כדי פגיעה חמורה בזכות החוקתית לפרטיות" אמרה היועמ"שית בסיכום. "בנוסף, המנגנון המוצע במסגרת ההצעה משמעותו פגיעה בזכות החוקתית לחופש הביטוי, ובכלל זה בחופש הביטוי הפוליטי, בזכות הציבור לדעת, בחופש העיתונות ובחופש הפעולה של ערוצי התקשורת אל מול השלטון".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
8 תגובות - 7 דיונים מיין לפי
1
אל תתני להם, גלי!
כל הכבוד | 28-10-2024 12:20
זה לא עיסקו של אף אחד- ופחות מכולם העכברוש הד"ר, במה ומתי אני צופה בטלויזיה או מאזין לרדיו. לא עיסקו של איש!!!
נכון זה לא...
ליאת | 28-10-2024 18:34
נכון זה לא אמורלענייןאף אחד היועמשית צודקת
2
פתאום הפרטיות שכבר...
חני ליכטנשטיין | 28-10-2024 14:43
פתאום הפרטיות שכבר לא קיימת יותר חשובה פפפ0 צחוקים
3
הגיע הזמן שיראו...
יוגב מלמד | 28-10-2024 17:49
הגיע הזמן שיראו כמה באמת צופים יש לערוצי התעמולה, וכמה לערוצים הפטריוטים הלאומיים הגאים
4
המשמעות של חוק...
יוסף | 28-10-2024 22:20
המשמעות של חוק קרעי היא חדירה לפרטיות באופן קיצוני למשל שאם דתי יצפה בטלויזיה בשבת הממשלה תדע מזה. ‏אם אדם נשוי צפה בתוכנית ייעוץ ללהט״בים בארון הממשלה תדע מזה. ‏אם תומכי ממשלה צפו בתוכנית שנחשבת ביקורתית כלפי המשטר הממשלה תדע מזה. ‏אם הממשלה תכריז על חרם על ערוץ 12 למשל, ומישהו יצפה בו בכל זאת הממשלה תדע מזה.
5
לחקיקה הפסיכית הזאת...
מתנאל | 28-10-2024 22:27
לחקיקה הפסיכית הזאת יש משמעויות כלכליות מטורפות כמובן, והמטרה שלו ברורה: לאיים ולייבש את התקשורת החופשית, וכמובן להעביר כספים לערוץ הבית. ככה נראית הפיכה משטרית. מהמקפצה. הכל באמצע מלחמה עקובה מדם
6
במדינה מוקפת אוייבים...
תעוררי יעמשית | 29-10-2024 7:58
במדינה מוקפת אוייבים זה חוק חובה
7
הנתונים קיימים הפילוח...
דע את האויב | 29-10-2024 8:00
הנתונים קיימים הפילוח חיוני לבטחון