העליון קבע: תפילת יום כיפור בהפרדה תתקיים בתל אביב
בית המשפט העליון קבע כי תתאפשר תפילה נפרדת ביום כיפור בתל אביב - אך העביר את התפילה לגן מאיר במקום כיכר דיזנגוף. בארגון ראש יהודי בירכו: "שמחים שבית המשפט אישר לנו להתפלל בדרכנו ועל פי מסורת ישראל"
בתום דיון סוער: בית המשפט העליון קבע הערב (רביעי) כי ניתן לקיים תפילה בהפרדה מגדרית ביום כיפור בתל אביב – אך החליט כי התפילה תתאפשר בגן מאיר ולא בכיכר דיזנגוף. הפסיקה מגיעה בעקבות העתירה שהגישה עיריית תל אביב נגד ההחלטה שלא לאפשר את קיום התפילה הנפרדת בעיר.
בפסק הדין, שניתן ללא נימוקים בשל לוח הזמנים הדחוק, נאמר כי "מובהר בזאת כי המערערים יהיו רשאים לקיים את התפילה על פי המסורת הדתית המקובלת עליהם, וכי לשם כך יהיו רשאים להקים את האמצעים הנדרשים לקיום התפילות באופן האמור (לרבות מחיצה) בעבור אותם מתפללים המבקשים לקיים את התפילה בהפרדה בין גברים לנשים. העירייה תהיה מוסמכת לקבוע הסדרים לביצוע האמור לעיל, לרבות לעניין הבטחת הבטיחות, מתן אפשרות שימוש בחלקי הגן שלא ישמשו לתפילה ובמכלול הגן בשעות בהן לא מתקיימת תפילה, ואפשרות המעבר בגן בזמן התפילה".
במהלך הדיון בעתירה, השופטים דוד מינץ, עופר גרוסקופף ויחיאל כשר הציעו כפשרה לקיים את התפילה בהפרדה בגן מאיר – הנחשב כמקום פחות מרכזי בתל אביב – אך בעירייה דחו את ההצעה.
בארגון "ראש יהודי" אמרו בתגובה כי הם "מברכים את החלטת בית המשפט העליון לאפשר תפילה בהפרדה עם מחיצה במרחב הציבורי. תל אביב היא חלק מהמדינה היהודית וגם בה מי שחפץ להתפלל בהפרדה עם מחיצה יוכל לעשות זאת. אנו שמחים שבית המשפט אישר לנו להתפלל בדרכנו, על פי אמונתנו ועל פי מסורת ישראל. היהדות חזקה יותר מכל תקנה עירונית ויותר מהחלטתה האומללה של עיריית תל אביב להדיר מהמרחב הציבורי את הציבור המסורתי, ואת היהדות עצמה".
"יום הכיפורים הוא יום קדוש עבור כל העם היהודי, ואנו מקווים שהתפילות יעברו בשלום ובאחדות בין כל חלקי העם" הוסיפו. "בתפילה לשנה טובה ומאוחדת. קוראים לכל שכנינו להתאחד בתפילה למען השבת חטופינו וניצחון חיילינו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו