בקרני שומרון חסמו כניסת פועלים פלסטינים ליישוב: "לא נשתוק"
בעקבות הפרת נהלי האבטחה באתר בנייה בקרני שומרון ותיעוד של פועלים פלסטיניים מסתובבים מחוץ לגדר האתר, חסמו הבוקר תושבי היישוב את כניסת הפועלים הפלסטיניים למקום. "אנחנו לא מוכנים לשתוק, זה מחדל"
הקונספציה לא מתה: תושבי קרני שומרון הפגינו הבוקר (חמישי) נגד כניסת פועלים פלסטינים תוך כדי שהם חוסמים באמצעות רכביהם את הכניסה לאתר הבנייה בשכונת 'אל מתן' שבקרני שומרון. במהלך ההפגנה ציינו התושבים כי הפועלים נכנסים ללא אבטחה סדורה: "אנחנו לא מוכנים לשתוק, זה מחדל".
בשיחה עם "סרוגים" התושבים מציינים כי פועל פלסטיני הסתובב שלשום מחוץ לאתר הבנייה בפעם השלישית ברצף. התושבים הזועמים הרימו טלפון לקב"ט ולרבש"צ וביקשו מהם לסגור את האתר. הם בתגובה סגרו את האתר רק ליום אחד.
לדברי התושבים, כניסת פועלים מסכנת את התושבים בשל הפוטנציאל הגבוה לפיגועים.
הכנסת הפועלים פלסטיניים לקרני שומרון החלה לפני כחודשיים. בתגובה מאות משפחות ביישוב החלו בצעדים כדי למנוע את כניסתם. בתחילת השבוע התקיים דיון בנושא בוועדת המשנה לענייני איו"ש של הכנסת בראשות ח"כ צבי סוכות בהשתתפות תושבים מהיישוב.
אמש, הגיעה ליישוב ח"כ לימור סון הר מלך כדי לקיים פגישה בנושא עם כ-100 תושבים מהיישוב. במהלך הפגישה, התושבים הציגו את עמדתם הנחרצת נגד המצב הקיים, לפיו תושבי הרשות שאינם מורשים להיכנס לתחומי הקו הירוק מטעמי ביטחון, מורשים לעבוד ביישובי יהודה ושומרון. הם הביעו חששות כבדים לביטחונם ולביטחון משפחותיהם, והדגישו כי לא ישלימו עם מצב זה.
ארז מכלוף, תושב היישוב המוביל יחד עם מאות משפחות מהיישוב את המאבק, אמר במפגש כי "אנחנו מתנגדים להכנסת פועלים ליישוב ודורשים מהצבא שעסק שלא שומר על נהלי האבטחה ייענש בסגירה לפחות לשבועיים, מי שלא נזהר בפושרים יחטוף רותחים".
ח"כ סון הר-מלך אמרה בפגישה כי היא תומכת במאבקם של תושבי יהודה ושומרון ובפרט בקרני שומרון. "אני מתחייבת להמשיך לעמוד לצדכם ולצד יתר תושבי יהודה ושומרון, ומשפחתי בתוכם, במאבק החשוב," אמרה חברת הכנסת. "ביטחוננו הוא עליון, ואני אמשיך לפעול בכל הכלים העומדים לרשותי כדי לקדם את הנושא ולהביא לשינוי המצב."
המאבק נגד הכנסת פועלים פלסטיניים – לא רק בקרני שומרון
כזכור, לפני מספר ימים דיווח חנן גרינווד מ"ישראל היום" כי בית המשפט הורה לחייב יישובים ביו"ש להכניס פועלים פלסטינים ואסר על המועצות השונות לבלום את כניסתם למקום. "באפרת, הפלסטינים עתרו לבית המשפט, והשופט הבהיר שאם המועצה לא תגיע לפשרה – הוא יתייצב לצד הפועלים", חשף גרינווד. "להבנתי – לפחות בשלושה מקרים נוספים ביו"ש לאחרונה – קיבלו יישובים מבית המשפט מסר דומה".
רק בחודש מאי האחרון עשרות תושבים מהישוב בית אל קיימו מחאה כנגד החלטת המועצה להכניס פועלים ערביים לעבודה ביישוב. "זאת יריית הפתיחה, זה לא ארוע של פעם אחת", אמר בזמנו אחד התושבים. "היא יכולה להיות על הגדרות של האתר כשהם שם, היא יכולה להיות מול לשכת ראש המועצה יום ועוד יום וכך הלאה, השאלה כמה המחאה שלנו תהיה ארוכה ומתמשכת"
עוד הוסיף כי "זה ענין של סדרי עדיפות של המועצה, על מה להתאמץ ועל מה להוציא כסף, מה עיקר ומה פחות. הקול הציבורי יכול לשנות אצלם את סדרי העדיפות, לקנות שקט" הוסיף התושב.
בעקבות הפיגוע שאירע לפני כחודש וחצי באזור התעשייה בראון בו נרצח גדעון פרי על ידי פועל פלסטיני, החליט צה"ל לאסור את כניסת הפועלים הפלסטיניים לאזור התעשייה בראון בחגי תשרי. כך לפי דיווח של הוד בראל בגל"צ.
לפי הדיווח, בעלי המפעלים במקום זעמו משום שהם היחידים בכל יהודה ושומרון שקיבלו הנחיה כזו: "להיות סגורים חצי חודש, זה הפסד של מיליונים". מצה"ל נמסר בתגובה לדיווח כי ההחלטה נועדה להגן על התושבים.
תגובות לכתבה
ראש מועצת קרני שומרון, יהונתן קוזניץ לא הגיב לפנייתנו.
מטעם מתאם פעולות הממשלה בשטחים לא נמסרה התייחסות.
מדובר צהל נמסר בתגובה: "צה״ל קובע את נהלי האבטחה ונדרש לבקר ולוודא את יישום ההנחיות הנדרשות לביצוע על ידי המעסיק. באשר למקרה המדובר בשכונת ״אל מתן״, נפתחה הכנסת פועלים פלסטיניים לבקשת המועצה. גורמי החטיבה בחנו את הבקשה והציבו את תקני הביטחון הנדרשים. בחודש שעבר התקיימה ביקורת בה עלו ליקויים. בעקבות כך, האתר נסגר למשך שבוע עד שההנחיות הושמו במלואן, ולאחר מכן נפתח בחזרה".
"צה״ל ימשיך לבצע ביקורות באתר ובאתרים נוספים".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו