מזכיר הממשלה משיב ליועמ"שית: "מבקשת לחרוג מחוק מפורש"
לאחר שהיועצת המשפטית לממשלה קבעה כי ההחלטה על הליך מינוי נציב שירות המדינה אינה חוקית, מזכיר הממשלה יוסי פוקס אמר בתגובה כי עמדתה "מבקשת לחרוג מחוק מפורש וסותרת פסק דין מפורש של בג"ץ"
מזכיר הממשלה יוסי פוקס הגיב היום (שישי) לעמדתה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה בנוגע לעניין הליך מינוי נציב שירות המדינה, בה טענה כי החלטת הממשלה אינה חוקית. בדבריו טען כי עמדת היועמ"שית חורגת מהחוק וסותרת פסק דין של בג"ץ.
"עמדת היועצת המשפטית לממשלה התומכת, שוב, בבקשת עותרים לצו ביניים נגד החלטת ממשלה, מבקשת לחרוג מחוק מפורש שקבע שהממשלה תמנה את נציב שירות המדינה ללא מכרז" נאמר. "עמדת היועמ"שית גם סותרת פסק דין מפורש של בג"ץ, שקבע כבר לפני 13 שנה, בהרכב שכלל את השופט עמית היושב גם בהרכב הנוכחי, כדלקמן: 'אין לומר כי מה שסביר עבור מינוי רמטכ"ל או מפכ"ל, אינו סביר עבור מינוי נציב שירות המדינה'".
לדבריו, "נציב שירות המדינה מעולם לא מונה בדרך של ועדת איתור – כעמדת היועצת, אך מונה פעמים רבות ללא כל ועדה. הצעת הממשלה למנות נציב לאחר בחינה של הוועדה המיעצת בראשות השופט (בדימוס) גרוניס, כפי שמתמנה רמטכ"ל או מפכ"ל, מקיימת את פסיקת בג"ץ".
בסיכום מזכיר הממשלה שאל: "אם היועצת רואה בקיום פסיקת בג"ץ את 'הפיכת השירות הציבורי המקצועי לפוליטי', מה זה אומר על דעתה ביחס לדרך שבה מתמנים עד היום כל הרמטכ"לים והמפכ"לים?".
כאמור, מיארה שלחה היום את תגובתה לצו הביניים בעניין הליך המינוי של נציב שירות המדינה, בה הובהר כי החלטת הממשלה בעניין יוצרת מצב חדש לפיו ראש הממשלה יוכל לבחור בעצמו אדם שהוא חפץ במינויו לתפקיד נציב שירות המדינה, שאינו חייב לעמוד בתנאי סף מקצועיים מינימאליים של ניסיון, כישורים או התאמה לתפקיד. "מטעם זה ההחלטה, הסוטה מדרך מינוי הנציב בעבר, אינה חוקית", נכתב.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו