דובר צה"ל מסר הבוקר (ה') פרטים חדשים שניתן לפרסם על המבצע המורכב לחילוץ חמשת גופות החטופים מחאן יונס.

הכוחות שהוציאו לפועל את החילוץ היו אוגדה 98 עם כוחות של יחידת אגוז ויחידת יהל״ם, זאת על בסיס מידע מודיעיני מדויק שהתקבל מהשב״כ. המידע הוביל את הלוחמים ישירות אל המיקום שבו הוחזקו הגופות בחאן יונס.

⁠המודיעין שהביא את המיקום המדויק – הובא בין היתר מחקירות מחבלים שנלקחו בשבי.

עוד עולה כי הגופות הוחזקו במנהרה תת קרקעית, הלוחמים נכנסו לתוך התוואי התת קרקעי תוך סיכון חיים כדי לחלץ ממנו את הגופות. לא היו נפגעים לכוחותינו בפעולת החילוץ.

בתום החילוץ, הגופות הובאו לארץ בנגמ״ש, ומשם הועברו למכון לרפואה משפטית להליך זיהוי שנמשך מספר שעות. בסיומו הממצאים הוגדרו ודאיים וחד משמעיים – מדובר בחטופים הישראלים.

דובר צה"ל התייחס לסרטון בו חייל תיעד את עצמו עם הגופות ומסר: "בזמן חילוץ הגופות לארץ על גבי הנגמ״ש – לוחם צה״ל צילם את עצמו יחד עם הגופות, בתיעוד שהופץ אתמול באופן רחב ברשתות החברתיות וגרם לשמועות רבות שנפוצו עוד לפני שהגופות זוהו, ובוודאי שעוד לפני שהמשפחות עודכנו. בצה״ל מבהירים הבוקר – רואים זאת בחומרה רבה, תהיה ענישה משמעתית חמורה".

עוד הוסיף כי בדומה למבצעי חילוץ גופות החטופים מג׳באליה – ניתן לראות שגופות חטופים שנרצחו ב-7.10 מחולצות ממרחב ברצועת עזה שסמוך למרחב ממנו נחטפו. ג׳באליה נמצאת מול עיקול מפלסים (שם נרצחו החטופים שגופותיהם חולצו מג׳באליה), וחאן יונס נמצאת מול הקיבוצים ניר עוז, נירים וניר יצחק.

בצה״ל אומרים כי הם ממשיכים לפעול כדי לבצע פעולות חילוץ נוספות.