שבוע אחרי שפלטפורמת המשלוחים Wolt השיקה את פעילותה בדרום הארץ, נסענו לשדרות, נתיבות והעוטף בכדי לבדוק בשבילכם מהן המסעדות הכי שוות באזור, שתוכלו לאכול בהן את המנות הכי טעימות מבלי לצאת בכלל מהבית.
אוריוס/ שדרות
אור שוקרון בת ה-35 מתגוררת בקיבוץ ארז, ופתחה את בית הקפה הראשון שלה בקיבוץ לפני שלוש שנים. לאחר הביקוש הרב מתושבי האזור שתפתח מקום כשר וסגור בשבת, החליטה לפני כשנה לפתוח סניף נוסף בשדרות. את הסניף החדש היא פתחה באוגוסט 2023, כחודש וחצי לפני המלחמה, ולאחר הטבח הנורא פתחה אותו מחדש רק מלפני כשלושה חודשים.
התפריט ברובו כולל קינוחים מתוקים וטעימים, אבל אפשר למצוא גם מנות יותר מלוחות כמו סלטים, פסטות ולחמג'ון. זהו מקום מושלם לארוחת בוקר מלאה וטעימה שיכולה להגיע אליכם עד הבית.

שוקרון היא רב סרן במילואים ופיינליסטית "הקינוח המושלם" שעתידה לככב על המסך בעונה החדשה של "משחקי השף". את הסניף הכשר בשדרות פתחה בזכותו של אחד מלקוחותיה, קובי פריאנטה, שנרצח ב-7 באוקטובר: "קובי אמר לי שיש בית בשדרות שמתאים בדיוק להיות הסניף של 'אוריוס'" סיפרה.
הסניף ממוקם ב'רחוב הדמים' בשדרות, בסמוך לתחנת המשטרה, אך לא נפגע כלל במהלך התקיפה. בדיעבד כאשר הסתכלה במצלמות, גילתה שוקרון כי המחבלים נעזרו בבטונדות שלצד בית הקפה בשביל לטבוח בתחנת המשטרה ובעוברים ושבים.
הפייבוריט שלנו: סנט הנורה, פחזניות ממולאות במסקרפונה וניל מצופות קרמל.
לה פסטרייה/ נתיבות
את המסעדה הוותיקה, שהקומה בשנת 2009 והייתה למסעדה החלבית הראשונה בנתיבות, מנהל דודו לוגסי, יליד המקום, שהגיע להיות השף של המסעדה אחרי שעבד בתחום אולמות האירועים.
המסעדה המיוחדת היא בקונספט ים תיכוני עם נגיעות של מטבח איטלקי, ותפריט רחב, מגוון ועשיר, מתוך תפיסה שהם צריכים להתאים את עצמם למגוון הרחב של הלקוחות, ולא הפוך. בתפריט תוכלו למצוא פוקצ'ות ומנות שונות של דגים לצד פסטות קלאסיות וטעימות.

במשך שלושה שבועות מאז פרצה המלחמה לא יכל לוגסי להגיע למסעדה, " זו הייתה טראומה של ממש בשבילי" הוא מספר, ומשתף כי לאחר מכן לא היה מסוגל יותר לשבת בבית והחליט לחזור לעסק, בשביל לעזור במה שהוא יכול: "הייתי מכין אוכל לחיילים שנמצאים ביישובים שמסביב ואוכל לשבת ליחידות המיוחדות שהיו בתקומה ובסעד".
הפייבוריט שלנו: קציצות דג ברוטב עגבניות פיקנטי.
שווארמה בני כחלון/ נתיבות
בני כחלון, שעבד במשך יותר מ-30 שנה ביחד עם אחיו ב'שווארמה כחלון' בנתיבות, החליט לפני שלוש שנים לפתוח מקום חדש ביחד עם ביתו סיוון. המקום, בכשרות מהדרין, מציע מגוון רחב של בשרים לצד השווארמה תוכלו להנות גם משניצלים, חזה עוף, קציצות בשר ופלאפל.

בני וביתו סיוון החליטו לפתוח את העסק מחדש שבועיים אחרי ה-7 באוקטובר, למרות שהעיר ברובה הייתה ריקה מתושבים, לטובת החיילים ששהו באזור: "הגיעו המון חיילים בתחילת כל יום, אבל החל משעות הצהריים המקום היה ריק" מספרת סיוון, אך מודה כי היום המצב השתפר קצת יותר בעקבות תיירים ומשלחות שמגיעות לסייר באיזור.
הפייבוריט שלנו: יש משהו יותר טעים משווארמה בלאפה?
זיגדון/ נתיבות
כבר 60 שנה שמסעדת 'זיגדון' פועלת בשוק הישן של נתיבות, וכיום שלומי בן ה-19 הוא בן הדור השלישי שמנהל את המקום. המסעדה, שהחלה כמקום הראשון בנתיבות שמכר פלאפל, התרחבה ובימים אלו מתעסקת במכירת מאכלים טוניסאיים ביתיים כגון בריקות, פריקסה וקציצות.

"סבא שלי עבד אצל הקבלן שבנה את השוק, והקבלן פשט רגל ממש בסוף הבנייה אז במקום לשלם לו הוא נתן לו חנות כאן" מספר שלומי על סבא עמוס, "הוא התלבט מה למכור כאן והאמין מאוד בקציצות הטוניסאיות שעוברות במשפחה וככה נולד המקום הזה שנושא את שם המשפחה שלנו".
למרות המלחמה החליטו שלומי ואביו מיקי לפתוח את המקום מיד אחרי ה-7 באוקטובר, למרות שהשוק היה ריק לגמרי, והשניים עזרו והביאו אוכל לחיילים.
הפייבוריט שלנו: בריקות טוניסאיות.
המבורגר הבקתה/ כפר מימון
בגיל 17, כשהוא תקוע בבית בזמן הקורונה ובלי עבודה, החליט אבישי שלזינגר לעשות אירוע המבורגרים בחצר של הבית. כשהבין את הביקוש של תושבי האיזור, קנה בקתה קטנה שהציב לצד הבית של ההורים, שם הוא מוכר כבר למעלה משלוש שנים המבורגרים כשרים בעבודת יד.
הפודטראק הקטן פעיל בעיקר בשעות הערב, בגלל מזג האוויר החם במהלך היום ובשל שירותו הצבאי הסדיר של שלזינגר.

במשך חודשיים היה שלזינגר בן ה-21 מפונה מביתו בעקבות המלחמה. לאחר מכן הוא נשלח על ידי משפחתו הביתה להביא בגדים, וכשהגיע חזרה למושב הבין את הצורך של החיילים באזור לאוכל, ולכן נשאר בביתו להכין לכיתת הכוננות והחיילים המבורגרים טריים.
"אנחנו בעוטף בונים את עצמנו כל יום מחדש" משתף שלזינגר "האזור כולו חווה טלטלה, ועכשיו אנחנו מחזירים את החיים לעסק".
הפייבוריט שלנו: "הקבוע של שייקה" עם פורטבלו וקורנביף.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים