עצוב: במהלך השבת הלך לעולמו ד"ר יצחק יפעת המוכר מהתצלום המפורסם של שלושת הצנחנים לאחר כיבוש הכותל במלחמת ששת הימים. יצחק כונה "הצנחן הבוכה". הוא שירת בחטיבת 55 של הצנחנים והיה בין הלוחמים הראשונים שפרצו לעיר העתיקה במלחמה. יחד עם שני חבריו הוא נלכד בעדשת המצלמה של הצלם דוד רובינגר, תמונה שהפכה לאייקן ישראלי.

"מלח הארץ ואוהב ישראל שלחם בגבורה למען שחרור ירושלים"

ראש העיר משה ליאון ספד לו: ״היום נפרדנו מד"ר יצחק יפעת ז״ל, מלח הארץ ואוהב ישראל שלחם בגבורה למען שחרור ירושלים במלחמת ששת הימים, היה בין הפורצים לעיר העתיקה, ומהראשונים שהגיעו לכותל המערבי. דמותו נצרבה בתודעה ובליבנו, עת צולם ׳הצנחן הבוכה׳ במרכז התמונה האייקונית של דוד רובינגר, באחד מהרגעים הסמליים והמרגשים ביותר בקרב על ירושלים.

לדבריו: "אהבתו של ד״ר יפעת ז״ל לבירת ישראל, ליוותה אותו עד יומו האחרון, ובתו, היטיבה לתאר זאת בדבריה כשאמרה כי אביה התייחס לירושלים בקדושה, ואמר שירושלים היא עיר של כל העמים וכל הדתות. יצחק, אני מבטיח לך כי ירושלים תמשיך להיות ביתם של כל העמים וכל הדתות. פטריוטים כדוגמתך, שלחמו לשם איחודה, ידעו לעולם כי לא לחמו לשווא, וכי חזונם ומבוקשם עולים בקנה אחד עם חזוננו ודרכנו. יהי זכרך ברוך.״