לראשונה מאז עזיבתו של אלי ישי את מפלגת ש"ס והקים מפלגה חדשה, הערב (שבת) התראיין יו"ר ש"ס, חבר הכנסת אריה דרעי והגיב על החלטתו של ישי.

על אף שהצדדים הבטיחו כי במערכת הבחירות הקרובה הם לא יתקפו האחד את השני, דרעי לא חסך ביקורת מאלי ישי ותקף אותו בחריפות.

בדבריו האשים דרעי את ישי ואמר כי"יש כאן אדם שלא קיבל את המרות, שלא היה מוכן להיות מספר 2, הוא הולך וחובר לכל מיני שותפים שהם לא הדרך של מרן, זו דרך אחרת לגמרי. לצערי הרב בשנתיים האלו היה עדיף לאנשים הללו להגדיל את החטיבה להתיישבות ודברים אחרים על חשבון עם ישראל".

דרעי טוען כי בזמן שישב בכלא ניסו להחרים אותו בתוך התנועה ופעלו להעלים אותו מהשדה הציבורי: "הוחרמתי בתוך התנועה ובתוך המוסדות, אפילו (ל)תמונות היסטוריות שלי שפורסמו בעיתון של התנועה – עשו פוטושופ ומחקו אותי. אבא שלי פוטר מהתנועה – היה עובד באל המעיין, כל האנשים שהיו קרובים אלי פוטרו".

דרעי פנה לישי וטען כי הוא עשה טעות מרה ובגדת במורשת מרן: "אלי, היינו ביחד שלושים שנה. עשית טעות גדולה מאוד, בגדת במפעל של מרן, אתה מכניס את המחלוקת אצלינו. קצת אמיתות עם עצמך, לך לקבר של מרן ותבקש ממנו מחילה, אולי גם תחשוב פעמיים על הצעד שאתה עושה, אתה פוגע במרן. בשבוע הבא, בימים הקרובים, תשמעו תשובה מאוד חדה, זה פגע… ההתייצבות שלו במסיבת עיתונאים עם תמונה של מרן מאחורה… להגיד שמרן היה בוחר במפלגה שלו? זה כבר הרצחת וגם ירשת. אני חושב שזה לא מאוחר. אלי – אני מבין, היה קשה לך, הצענו לך, חזור בך. אתה מכניס מחלוקת, קשה לך? אין בעיה, לך הביתה, אתה לא חייב… הפוליטיקה זה לא הסוף".

 

בסוף הריאיון האשים דרעי את ישי כי הצעד שעשה פוגע בש"ס ומחליש את כוחה: "יש כאן התחברות של אדם שלא קיבל את הדין, הוא מתחבר עם אנשים שרוצים להחליש את ש"ס, אותם רבנים ועסקנים, הם רוצים ש"ס מוחלשת. הוא מתחבר עם שותפים שנלחמו כל השנים נגד מרן, עשו הפגנות מתחת הבית שלו, מיררו לו ולרבנית את החיים".

בתגובה למתקפה של דרעי מסר אלי ישי בתגובה: "אני סומך על עם ישראל שידע לעשות את הדבר הנכון ביום הבוחר".