מבזקים
סרוגים
בדרך לאיחוד?

אורי אריאל: לא הציעו לי מקום משוריין ברשימה

שיריונים בבית היהודי? אורי אריאל חושף כי גם אחרי החוקה החדשה לא הוצע לו שיריון כדמי שתיקה "אני לא צריך שיריונים מאף אחד. לא היה, לא נברא ואפילו לא משל היה"

תומר ניר | חדשות סרוגים
כ"ה תשרי התשע"ה
אורי אריאל: לא הציעו לי מקום משוריין ברשימה
אורי אריאל: לא הציעו לי מקום משוריין ברשימה צילום: לא צריך שיריון. אריאל (פלאש90)

בראיון ברדיו גלי ישראל מתייחס השר אורי אריאל לשמועות סביב שיריון מקומו בבית היהודי ומבהיר "אין שיריון. הייתי אומר שהיו אנשים בבית היהודי, בכירים מאוד, שהשתמשו בזה כדי להרגיע. לא היה, לא נברא ואפילו לא משל היה".

השר אורי אריאל התייחס הבוקר בראיון לתכניתם של אראל סג"ל ושמעון ריקלין ברדיו גלי ישראל לאיחוד בין מפלגת הבית היהודי למפלגת האיחוד הלאומי, לאחר העברת החוקה החדשה בבית היהודי ואמר "האיחוד הלאומי בונה את עצמו" ואף התייחס להצעת השיריון שלו במקום השני ואמר "אין שיריון, אני לא מקבל שיריונים מאף אחד. אני לא צריך שיריונים מאף אחד".

השר אריאל דיבר על הדיונים בין האיחוד הלאומי לבית היהודי ואמר "נפגשנו לפני החג, השר בנט ואנוכי, סיכמנו שמיד אחרי החג יתקיים דיון. אני לא רואה שהם מתכוונים להזיז את העניין הזה, לצערי הרב, כמו לפני החג ולכן האיחוד הלאומי בונה את עצמו כמפלגה שיש לה עבר, הווה וגם עתיד, בעיקר עתיד ואנחנו בונים את עצמנו. אם נגיע לסיכומים כפי שהגיעו נניח ישראל ביתנו והליכוד בזמנו, ואחרי זה זה התפרק, אז נגיע. אם לא נגיע, אז לא נגיע".

בנוסף התייחס אריאל לסוגיית שיריון המקום השני בשבילו לטובת השארת האיחוד בין המפלגות ואמר "אין שיריון, אני לא מקבל שיריונים מאף אחד. אני לא צריך שיריונים מאף אחד. הייתי אומר שהיו אנשים בבית היהודי, בכירים מאוד, שהשתמשו בזה כדי להרגיע, עשו מצג שווא כדי להרגיע את האנשים במרכז. לא היה, לא נברא ואפילו לא משל היה".

הראיון בתכנית 'עצם העניין' ברדיו גלי ישראל

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2014/10/אורי-אריאל-19-10-14.mp3]]]

אורי אריאל הבית היהודי חוקת הבית היהודי רדיו גלי ישראל תקומה