מבזקים
סרוגים
יו"ר ועדת הכספים:

"לא אקבל לוחות זמנים בלתי סבירים בדיוני התקציב"

ח"כ ניסן סלומינסקי תוקף את אישור תקציב המדינה וחוק ההסדרים: "הוועדה בראשותי לא תהווה חותמת גומי אוטומטית". דורש דיון מעמיק בנושא (חדשות סרוגים)

כ' תשרי התשע"ה
"לא אקבל לוחות זמנים בלתי סבירים בדיוני התקציב"
"לא אקבל לוחות זמנים בלתי סבירים בדיוני התקציב" צילום: ח"כ ניסן סלומינסקי (צילום: פלאש 90)

ח"כ ניסן סלומינסקי, יו"ר ועדת הכספים, תוקף את אישור התקציב וחוק ההסדרים ודורש דיון מעמיק בנושא. לדברי  סלומינסקי, "להפתעתי הממשלה אישרה את התקציב וחוק ההסדרים לשנת 2015 בתוך שעות ספורות בלבד. כל אדם בר דעת מבין שבזמן כל כך קצר אין אפשרות לקיים דיון רציני וענייני בחוק ההסדרים והתקציב במיוחד כשהמשק נמצא בהאטה".

סלומינסקי הדגיש כי "האחראיות עברה כעת אלי כיו"ר ועדת הכספים, האמון על דיוני התקציב ומחייב אותנו לקיים דיון מעמיק בחוק ההסדרים ובתקציב המדינה".

עוד אמר סלומינסקי: "על פי החוק הממשלה חייבת להניח בפני הכנסת את תקציב המדינה 60 יום לפני סוף השנה האזרחית. ממשלת ישראל קיבלה את אישור היועמ"ש להניח את התקציב רק 45 יום לפני".

יו"ר ועדת הכספים הדגיש כי "הוועדה בראשותי לא תהווה חותמת גומי אוטומטית, ולכן אקיים דיון מעמיק על תקציב המדינה וחוק ההסדרים גם אם המשמעות תהיה שלא נסיים את הדיונים עד סוף דצמבר 2014 והם ימשכו לתוך ינואר 2015".

ועדת הכספים ניסן סלומינסקי תקציב המדינה