מבזקים
סרוגים
בחירות לרבנות בירושלים

שבע שעות לסגירת ההרשמה: 13 מתמודדים לרבנות בירושלים

שבעה רבנים ספרדים וששה רבנים אשכנזים הגישו עד כה את מועמדותם לרבנות הראשית בירושלים, חלקם רבנים אנונימיים. הרשימה המעודכנת

צבי שיימן | חדשות סרוגים
י"ג תשרי התשע"ה
שבע שעות לסגירת ההרשמה: 13 מתמודדים לרבנות בירושלים
שבע שעות לסגירת ההרשמה: 13 מתמודדים לרבנות בירושלים צילום: הבחירות לרבנות הראשית ארכיון פלאש90

הלילה בחצות יסתיים שלב הגשת המועמדות לרבנות הראשית בירושלים ורשימת הרבנים המגישים התמודדות מתארכת.

עד כה הגישו מועמדות לתפקיד הרב הראשי הספרדי לפי א'-ב':

ח"כ לשעבר הרב חיים אמסלם, הרב יהודה חייק, הרב מרדכי טולדאנו, הרב מרדכי מלכה, הראשון לציון הרב שלמה משה עמאר הרב הראשי לשעבר, הרב משה מרדכי ממן דיין בבית הדין לגיור, הרב מרדכי ענתבי מבית הכרם.

לתפקיד הרב הראשי האשכנזי הגישו עד כה את מועמדותם, ראש מכון הלכה ברורה הרב אריה שטרן, הרב אליהו שלזינגר רב שכונה בירושלים, הרב יהושע זנד, הרב אברהם חנוך קונטיינר ראש מוסדות מרכז תורה אוסטרובצא, הרב יהודה רוזנטל דיין ומו"צ בחניכי הישיבות, והרב אליהו דוד רוזנטל המשמש כדיין בפתח תקווה.

כאמור בשעה 24:00 הלילה תנעל הגשת המועמדויות. ריבוי המועמדים לעומת הבחירות לרבנות הראשית לישראל, נובע בעיקר מכך שאין צורך להגיש חתימות של אנשי הגוף הבוחר, ומספיק תנאי של כושר לרב עיר או כושר לדיינות כדי להתמודד לתפקיד. סביר להניח שחלק גדול מהרבנים ימשכו את מועמדותם כדי לא להתבזות ולקבל קולות בודדים.

בדיון שנערך הבוקר בבית המשפט העליון בירושלים בשבתו כבג"צ בנושא הבחירות, ביקש השופט יורם דנציגר מהעותרים למשוך את העתירה. לדבריו, בג"ץ לא רואה מקום להתערב בבחירות לרבנות. העותרים להם הומלץ למשוך את העתירה הודיעו כי הם משאירים אותה על כנה. במידה ובג"צ לא יידחה את הבחירות – הן תתקיימנה בכ"ז בתשרי.

 

בחירות לרבנות הראשית בירושלים הרב חיים אמסלם הרב שלמה עמאר