מבזקים
סרוגים

הכליזמרים שימחו את מרכז העיר ירושלים

עשרות אמני כלייזמר מכל העולם בליווי שחקנים ורקדנים חסידיים חגגו לאורך מדרחוב בן-יהודה וישחזרו את הניגונים והריקודים המסורתיים מחצרות העיירה היהודית כדוגמת ריקוד "תחיית המתים"  וריקוד "הבקבוק". המצעד נערך במסגרת פסטיבל הכליזמרים הבינלאומי בירושלים שנפתח השבוע

אפי אברהם | חדשות סרוגים
ב' אלול התשע"ד
הכליזמרים שימחו את מרכז העיר ירושלים
הכליזמרים שימחו את מרכז העיר ירושלים צילום: שמח במרכז ירושלים. הכליזמרים

הכליזמרים שימחו את מרכז העיר ירושלים

מדרחוב בן יהודה הוצף בעשרות נגנים ורקדנים, הם יפצחו בניגון וריקודים ויסחפו איתם הקהל הרחב שיוזמן להצטרף למחולות הסוערים.

במשך מאות שנים היוו הכליזמרים את מרכז התרבות במעגל החיים היהודי ושימרו ופיתחו את המוסיקה גם כאשר נאסר על היהודים לעשות זאת.

מנהל האמנותי של הפסטיבל חנן בר-סלע אמר "המטרה הייתה להנגיש את מוסיקת הכליזמרים לקהל הצעיר ולציבור הרחב, והדרך הכי טובה לכך היא לצאת לחוצות העיר ולסחוף את הרחוב כולו בניגון ושירה"

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2014/08/11.mp4]]]

דב קלמנוביץ המשנה לראש עיריית ירושלים ויוזם הפסטיבל אמר "אנחנו רואים מדי שבוע מסיבות ואירועי רחוב רבים, במצעד הזה אנחנו רוצים להפנות זרקור לעבר המקור של האירועים הללו, אל המסיבות הרחוב המסורתיות שהתחילו את הכל לפני כ-500 שנה".

דב קלמנוביץ' ירושלים כליזמר כליזמרים