מבזקים
סרוגים
שנאת חינם חילונית

אל"מ עופר וינטר שוב מותקף מסיבות דתיות

אחרי הפסקת אש קצרה, המפקד הסרוג של חטיבת גבעתי שוב חוטף אש מצד גורמים חילונים, הפעם בגלל חשד לדחיית הצעה של שרית חדד להופיע בפני חיילי חטיבתו

גיא עזרא | חדשות סרוגים
י"ד אב התשע"ד
אל"מ עופר וינטר שוב מותקף מסיבות דתיות
אל"מ עופר וינטר שוב מותקף מסיבות דתיות צילום: שוב מותקף על ידי החילונים. וינטר (פלאש90)

אחרי הפסקת אש הומניטרית של 72 שעות, שוב מותקף מפקד חטיבת גבעתי, אל"מ עופר וינטר, כשהפעם כתב האישום הוא בגין "הדרת נשים".

על פי דיווח באתר וואלה!, תוכננה הופעה של הזמרית המזרחית, שרית חדד, בשבוע הבא, בפני חיילי חטיבת גבעתי. אלא שברגע האחרון, הוחלט לבטל את הופעתה, ולהחליפה בזמר משה פרץ. על פי גורמים צבאיים, הסיבה לביטול ההופעה, היא סירובו של מח"ט גבעתי, אל"מ עופר וינטר, ששרית חדד תופיע בפני גברים, דבר האסור על פי ההלכה היהודית, מה שיגרום למאות החיילים הדתיים בחטיבה לצאת מההופעה.

ממשרד יחסי הציבור של שרית חדד נמסר: "נעשתה פנייה מחטיבת גבעתי בבקשה להופעת התנדבות ושרית נענתה בחיוב. לא ידוע לנו מעבר לכך אף פרט נוסף. שרית תמיד נענית בשמחה להופעות בפני חיילים. אנחנו עדיין מחכים לתשובות ונשמח להופיע בפני חיילי צה"ל באשר הם".

גורמים חילונים כבר החלו במסע השיסוי נגד וינטר, שלדעתם גורם להדרת נשים, כאמור, זה אינו העניין הראשון שמתעורר סביב אל"מ וינטר. בטרם כניסתו לעזה עם חיילי החטיבה, חילק להם וינטר איגרת בה כתב ללוחמיו כי הוא מתפלל עליהם והם מתכוננים להלחם נגד האויב המחרף מערכות אלוקים חיים. עם פרסום האגרת הופנו ביקורות רבות כלפיו בטענה שהיא מכילה יותר מדי סממנים דתיים-משיחיים.

לפני כשבועיים התייחס וינטר לביקורת בנושא ואמר כי "מי שתקף אותי בגין המכתב לא היה בחיים שלו בקרב ואינו יודע מהי רוח לחימה", אמר בריאיון לעיתון החרדי "משפחה". "כתבתי לחיילי את מה שהרגשתי בלבי. זו זכותי המלאה", הוא הוסיף.

 

 

 

 

גבעתי הדרת נשים עופר וינטר צה"ל שנאת חינם שרית חדד