מבזקים
סרוגים

הסרטן ניצח: ספי ריבלין ז"ל

השחקן והיוצר ספי ריבלין נפטר הלילה בגיל 66 ממחלת הסרטן בה נאבק בשנים האחרונות. נודע כאחד מהקומיקאים הגדולים על הבמה ובטלויזיה כשדמותו 'פיסטוק' נחרתה בזכרון הילדות של כולנו

אפי אברהם | חדשות סרוגים
א' טבת התשע"ד
הסרטן ניצח: ספי ריבלין ז"ל
הסרטן ניצח: ספי ריבלין ז"ל צילום: ריבלין ז"ל כפיסטוק (צילום מסך)

השחקן ספי ריבלין נפטר אמש בגיל 66 ממחלת הסרטן איתה התמודד בעשרים השנים האחרונות.

ריבלין נולד בראשון לציון למשפחה רוויזיוניסטית, אביו היה מפקד האצ"ל בעיר. את תחילת דרכו עשה על בימת התאטרון, אולם את עיקר פרסומו קנה כדמות 'פיסטוק' בסדרה 'רגע ודודלי' שלאחר מכן הפך לדמות המרכזית בתכנית 'הבית של פיסטוק'.

בהמשך הופיע בתכנית 'הופה היי' עם ציפי שביט והשניים שיתפו פעולה במגוון תכניות קומיות לילדים ובפסטיגל. בטלוויזיה הופיע בתכנית הסאטירה 'מוצש' וביסטקומים 'איצ'ה' ו'ספי' בהם גילם את התפקיד הראשי. בילדותו שיחק כדורגל במועדון נוער בראשון לציון, ובערוב ימיו ישב בפאנל תכניות העוסקות בכדורגל.

בקריירת הקולנוע לקח ריבלין במספר סרטים ישראלים בהם 'שועל בלות תרנגולות' של אפרים קישון ו'חסמבה ושודדי הסוסים'.

בשנים האחרונות בעקבות הסרטן בגרון עבר ניתוח במיתרי הקול בעקבותיהם איבד את יכולת הדיבור ותיקשר באמצעות כתיבה על דפים. בשבוע שעבר דיווחנו על החמרה במצבו, כשהוא שכב מורדם ומונשם בבית החולים תל השומר והיום הגיעה הבשורה המרה.

תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.

ברוך דיין האמת ספי ריבלין