מבזקים
סרוגים

פיגוע: נער פלסטיני בן 16 רצח חייל בדקירות סכין

חייל נדקר הבוקר (רביעי) בצווארו באוטובוס בתחנה המרכזית בעפולה. החייל מת מאוחר יותר מפצעיו. הדוקר הוא ערבי בן 16 מג'נין, הוא נתפס יחד עם הסכין ששימשה לרצח. מחקירה ראשונית עולה כי הפלסטיני נסע עם הצעיר באוטובוס מנצרת עילית, ודקר אותו

י' כסלו התשע"ד
פיגוע: נער פלסטיני בן 16 רצח חייל בדקירות סכין
פיגוע: נער פלסטיני בן 16 רצח חייל בדקירות סכין צילום: זירת פיגוע. אילוסטרציה (צילום: פלאש 90)

פיגוע דקירה: חייל נדקר הבוקר (רביעי) בצווארו באוטובוס בתחנה המרכזית בעפולה. החייל מת מאוחר יותר מפצעיו.

בסביבות השעה 8:30 קיבלו כונני מד"א וכוחות המשטרה קריאה על נער ערבי שדקר גבר בפלג גופו העליון בתחנה המרכזית בעפולה.

אזרחים שהיו במקום הצליחו להשתלט על הפלסטיני, הוציאו אותו מהאוטובוס והעבירו אותו לידי שוטרים שלקחו אותו לתחנה.

מחקירה ראשונית עולה, כי החייל נסע יחד עם בן מיעוטים באוטובוס מנצרת לתחנה המרכזית בעפולה. בהגיעם לתחנה, דקר בן המיעוטים את החייל במספר חלקים בגופו.

לאחר חקירה, אמרו במשטרה כי הרקע למעשה לאומני.

החשוד בדקירת החייל הוא תושב ג'נין, נער בן 16. נתפסה הסכין שבאמצעותה דקר את החייל.

עובד בחנות בתחנה המרכזית בעפולה סיפר ל-ynet כי "הכול קרה בתוך אוטובוס. שמענו את הסירנות של המשטרה ומד"א ואז הבנו שערבי דקר צעיר. כנראה שזה לאומני. לא הייתה היסטריה, הכול נראה בשליטה".

מדובר צה"ל נמסר כי "כי חייל צה"ל נפטר לפני כשעה בעקבות פיגוע דקירה אשר אירע בתחנה מרכזית עפולה הבוקר. החייל נדקר על-ידי פלסטיני בזמן שהיה בדרכו לבסיס, ופונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, שם נפטר מפצעיו. הפלסטיני נתפס על-ידי מאבטחים אשר היו במקום והועבר לתחקור כוחות הביטחון."

דקירה פיגוע