מבזקים
סרוגים

חרדי מנטורי קרתא מואשם בריגול למען איראן כדי "לכונן משטר גויים בארץ ישראל"

הותרה לפרסום: שירות הבטחון הכללי חשף פרשת בגידה וריגול חמורה בה מעורב חרדי מ'נטורי קרתא'. לפני שלוש שנים התייצב האיש בשגרירות איראן בברלין והציע להעביר מידע לאיראנים בכדי שבארץ ישראל יוקם שלטון "גויים. הבוגד אף אמר לאיראנים כי הוא מוכן לרצוח ציונים

חרדי מנטורי קרתא מואשם בריגול למען איראן כדי "לכונן משטר גויים בארץ ישראל"
חרדי מנטורי קרתא מואשם בריגול למען איראן כדי "לכונן משטר גויים בארץ ישראל" צילום: למצולמים אין קשר לכתבה. בוגדי נטורי קרתא (פלאש90)

חרדי מנטורי קרתא מואשם בבגידה ובריגול למען איראן.

היום (ה') הותרה לפרסום פרשת ריגול חמורה במרכזה עומד חרדי קיצוני איש 'נטורי קרתא' מירושלים. האיש נעצר לפני שבועיים, אך על פרטי החקירה הוטל צו איסור פרסום. היום הוגש כתב אישום לבית המשפט המחוזי בירושלים ואיתו הותרו לפרסום חלק מהפרטים.

על פי כתב האישום מואשם האיש בקיום מגע עם סוכן זר ובכוונה לבגוד. לפני כשלוש שנים החליט האיש לרגל עבור איראן וטס לברלין, שם מצא את השגרירות של המדינה האסלאמית הקיצונית. בפתח השגרירות, הזדהה האיש כישראלי ושטח בפניהם את דעותיו הקיצוניות האנטי ציוניות.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

האיש ששמו עדיין אסור לפרסום, הסביר להם כי הוא מתנגד לשלטון הציוני-יהודי בארץ ישראל והוא מעדיף שלטון גויים, ועל כן הוא מבקש לשתף איתם פעולה בכל אופן שיביא להשמדת מדינת ישראל.  הוא עצמו הציע לאסוף עבורם מודיעין על מדינת ישראל ולהעבירו לידיהם.

בתחילה היו האיראנים ספקנים לגביו, ונתנו לו כתובת אימייל איתה יצרו איתו קשר, והנחו אותו להיכנס לתיבת הדואר האלקטרוני, שם תמתין לו הודעה מטעמם. האיש נכנס לתיבת הדואר האלקטרוני מספר פעמים בבתי קפה אינטרנט בירושלים ואף יצר קשר עם השגרירות מטלפונים ציבוריים.

הפרקליטות מבקשת להאריך את מעצרו עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, ומבקשת המעצר עולה כי הוא הודה באישומים נגדו.

איראן בגידה חרדים נטורי קרתא ריגול שב"כ