מבזקים
סרוגים

פירות ההסתה: ילדי בני ברק שרפו בובת לפיד, בנט ונתניהו

פעם היו שורפים במדורת ל"ג בעומר את היטלר או את נאצר. השנה בבני ברק העמידו ילדי העיר במרכז המדורה בובה עליה נכתבו שמותיהם המחוקים של לפיד, בנט נתניהו תחתם נכתב יש"ו.

צבי שיימן | חדשות סרוגים
י"ט אייר התשע"ג
פירות ההסתה: ילדי בני ברק שרפו בובת לפיד, בנט ונתניהו
פירות ההסתה: ילדי בני ברק שרפו בובת לפיד, בנט ונתניהו צילום: בובת ההסתה בבני ברק (פלאש90)

ההסתה החרדית נגד הממשלה החדשה מחלחלת גם לילדים.

מנהג הילדים הותיק לשים דמות רשע במדורת ל"ג בעומר אותה מעלים בלהבות זוכה גם לדמוית עדכניות.

אם בעבר היו שורפים בובות של היטלר, נאצר, ערפאת ושאר רוצחי עם ישראל, בבני ברק החליטו הילדים לשרוף בובה עליה נכתבו שמותיהם של ראשי הקואליציה, שר האוצר יאיר לפיד, שר הכלכלה נפתלי בנט וראש הממשלה בנימין נתניהו.

השמות נכתבו בסדר הזה, היוצא בראשי תיבות לב"ן, ורומז על הציטוט מהגדה של פסח: "לבן ביקש לעקור את הכל", כפי שהחרדים רואים את מהלכיהם של ראשי הקואליציה בשאלות השוויון בנטל וקיצוץ התקציבים לישיבות.

שמותיהם נמחקו ומתחתם נכתבו ראשי התיבות יש"ו שמשמעותם ימח שמם וזכרם.

צילום: פלאש90. לחצו לתמונה מוגדלת

מפרויקט דוסים נמסר בתגובה:

חשוב לשמור על השיח הציבורי נקי מהסתה מכל סוג שהיא, ומי יודע זאת כמגזר החרדי המושמץ חדשות לבקרים בידי כל אינטרסנט המעוניין להפיק רווח פוליטי כזה או אחר.

לעצם המקרה מדובר במעשה משובה של ילדים שאף חזרו בהם ומחקו זאת מיידית ובטרם ההדלקה, ובוודאי שאין כל הצדקה להגדיר יהודי מכל מגזר שהוא כרשע או להקבילו לצוררי היהודים לדורותיהם

בני ברק הסתה יאיר לפיד ל"ג בעומר נפתלי בנט