החילונים איתו: 'יש עתיד' ו'התנועה' תומכות ברב סתיו
אחרי ש'ישראל ביתנו' הודיעה על תמיכה ברב דוד סתיו לתפקיד הרב הראשי לישראל, מצטרפות מפלגות 'יש עתיד' ו'התנועה' ומפרסמות כי יתמכו במועמדותו. ח"כ ציפי חוטובלי פנתה לראש הממשלה שיודיע כי גם הליכוד יתמוך ברב כדי "להשיב את אמון הציבור כלפי הממסד הרבני".

המפלגות החילוניות מביעות תמיכה ברב דוד סתיו כמועמד שלהם לרבנות הראשית לישראל.
הסנונית הראשונה הגיעה בשבוע שעבר, כשמפלגת 'ישראל ביתנו' הודיעה ראשונה על תמיכה ברבה של שוהם לתפקיד הרב הראשי האשכנזי ומתחילת השבוע אנחנו מדווחים על הצטרפותן של מפלגות 'יש עתיד' והתנועה לתמיכה ברב סתיו
במסגרת ישיבת סיעת "התנועה" אתמול (ב') הביע ח"כ אלעזר שטרן תמיכה בלתי מסויגת במועמדותו של הרב דוד סתיו לתפקיד הרב הראשי לישראל, אליו הצטרפו גם יתר חברי סיעת התנועה. שטרן ציין כי כי הוא שותף לדעותיו של הרב דוד סתיו בסוגיות שונות דוגמת סוגית הגיור והסיוע בחיפוש שורשים יהודיים למאות אלפי עולי חבר העמים ואין לו ספק כי "הרב סתיו יהווה בשורה חשובה לכולנו.
ח"כ שטרן ציין, כי לא התייעץ או ביקש את רשותו של הרב סתיו לקריאה התומכת במועמדותו לתפקיד הרב הראשי לישראל.
יום קודם הודיע מספר 2 ברשימת 'יש עתיד', ח"כ הרב שי פירון, כי גם מפלגתו תתמוך ברב סתיו. "יש עתיד רואה ערך גדול שהרב הראשי הבא יהיה כזה שהוא וילדיו שירתו בצה"ל ומהווה אות ומופת לגדלות בתורה ולמעורבות בחברה הישראלית", אמר פירון.
חוטובלי מנסה לשכנע את נתניהו
במפלגות הדתיות ובליכוד בינתיים לא הביעו עמדה רשמית במי מהמועמדים יתמכו בבחירות לרבנות הראשית, כשבינתיים נראה כי בעקבות דחיקתן לאופוזיציה המפלגות החרדיות יטרפדו כל ניסיון למנות רב ציוני דתי.
אתמול שיגרה ח"כ ציפי חוטובלי מכתב לראש הממשלה נתניהו, בו היא קוראת לכך שהליכוד יתמוך רשמית ברב סתיו כמועמד המועדף עליו.
"הממסד הרבני בישראל נמצא במשבר אמון מצד רבים בחברה הישראלית. תהליך ההתנקות ממסורת ישראל ומהתרבות היהודית, כפי שקיים בעיקר בדור הצעיר, הינו תוצר של חוסר האמון אותו רוכש הציבור כלפי הרבנות. לפיכך האתגר המרכזי של הרב הראשי הבא יהיה להשיב את אמון הציבור כלפי ממסד זה, שהוא מהמרכזיים במדינת ישראל.", כותבת חוטובלי.
"בחרתי לתמוך במועמדותו של הרב דוד סתיו, יו"ר ארגון רבני צהר וממייסדיו, שפעל במשך שנים לגישור על הפערים בין דתיים וחילונים ולחיזוק מעמדה של המסורת היהודית. הודות למיזם החתונות בניהולו של הרב סתיו, העדיפו אלפי זוגות שלא לוותר על נישואין כדת משה וישראל.
הרב סתיו שירת בצה"ל ומייצג נאמנה את ערכי מדינת ישראל ותורת ישראל. אני בטוחה כי ביכולתו להשיב את אמון הציבור כלפי הממסד הרבני וללכד את העם תחת זהותו היהודית. לפיכך אני מבקשת ממך להוביל את המהפכה הציונית ברבנות ולתמוך במועמדותו של הרב דוד סתיו לתפקיד הרב הראשי לישראל.".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו