מבזקים
סרוגים

נתניהו: מחפשים פתרון לשכונת האולפנה בבית אל

בפתח ישיבת הממשלה הבוקר, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו, כי פנה ליועץ המשפטי לממשלה למצוא פתרון לשכונת האולפנה שימנע צורך בהריסה. בנוסף תסדיר הממשלה שלושה ישובים 'בעייתיים'. בן ארי: "חבל שהמתנחלים שוב ישלו את עצמם שממשלת ביבי תציל אותם".

תומר ניר | חדשות סרוגים
י"ב ניסן התשע"ב
נתניהו: מחפשים פתרון לשכונת האולפנה בבית אל
נתניהו: מחפשים פתרון לשכונת האולפנה בבית אל צילום: מחפש פתרון. נתניהו (פלאש90)

נתניהו מסדיר את הישובים ביהודה ושומרון.

בפתח ישיבת הממשלה הבוקר, התייחס ראש הממשלה, בנימין נתניהו לאיום ההריסה בשכונת האולפנה בבית אל, המיועדת לפינוי בעוד פחות משלושים יום.

"אני מבקש לדווח לשרי הממשלה על שני דברים", אמר נתניהו, "דבר ראשון, ביקשתי מהיועץ המשפטי לממשלה למצוא פתרון לשכונת האולפנה שימנע צורך בהריסה."

"הדבר השני – בכוונתי להביא בזמן הקרוב לממשלה, בהמלצתו של שר הביטחון, את האישורים הנדרשים, ככל שיידרשו, להסדרת מעמדם של הישובים ברוכין, סנסנה ורחלים".

המדובר בשלושה ישובים ביהודה ושומרון, שמעמדם החוקי לא סודר סופית.

את הדברים אמר נתניהו, לאחר שאתמול קיבלה ועדת השרים לענייני התיישבות, את ההחלטה לדחות את צו הפינוי ל'בית המכפלה' בחברון בשלושים יום.

האולטימטום שקבע המנהל האזרחי פג כבר אמש בשעה 15:00 בצהרים, אך שרי הליכוד שהתנגדו למהלך של אהוד ברק וכינו אותו מחטף, נתנו ארכה נוספת לתושבים, כשבזמן הזה תתברר חוקיות המכירה.

מי שלא מתרשם מהצהרות נתניהו והחלטת ועדת השרים, הוא ח"כ מיכאל בן ארי מהאיחוד הלאומי.

בהודעה ששיגר לסרוגים הוא אומר: " חכ בן ארי:החלטת פורום השרים אמש היא למעשה החלטה על פינוי בית המכפלה שהרי ברק לעולם לא יחתום על אישור." אומר בן ארי.

"ההחלטה מוכיחה שמדובר בממשלה מגלגלת עיניים שמדברת גבוהה על התיישבות אך בפועל ממשיכה במרצ את מדיניות ההקפאה וההרס בתירוץ סרק, שמי אשם הוא שר הביטחון."

"חבל שהמתנחלים שוב ישלו את עצמם שממשלת ביבי העויינת תציל אותם." הוא מסכם.

לעומתו יו"ר סיעת האיחוד הלאומי, ח"כ יעקב כץ (כצלה) מברך את נתניהו על ההחלטה. בהודעה משותפת לכצל'ה ולאנשי שכונת האולפנה, הוא אומר, "אנו מברכים את רוה"מ על הוראתו להפסקת מסע 'ההריסה לדעת' של ההתיישבות ומימוש ריבונות המוסר והצדק."

"כולנו תקוה שהצלת 30 דירות שכונת האולפנה בבית אל שנבנו על קרקע שנרכשה כדין בתמרוץ ממשלת ברק ב99, תציל גם את תשעת אלפי הדירות ברחבי יו"ש הנמצאות בסטטוס דומה."

בית המכפלה בנימין נתניהו ד"ר מיכאל בן ארי ממשלה ראש הממשלה שכונת האולפנה