מבזקים
סרוגים

צפו: הדגל הגדול ביותר בארץ- נבנה מאבני חצץ

לרגל יום העצמאות, שותפות שפיר הנדסה ואשטרום הכינו דגל ענק בנמל המפרץ החדש בחיפה, המורכב כולו מאבני חצץ. בניית הדגל ארכה כשבוע וכללה מעל 2,000 טון של אבנים. צפו

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
ב' אייר התשע"ח
צפו: הדגל הגדול ביותר בארץ- נבנה מאבני חצץ
צפו: הדגל הגדול ביותר בארץ- נבנה מאבני חצץ צילום: דגל הענק מאבני חצץ (צילום: צחי קבנשטיין)

שותפות שפיר הנדסה ואשטרום, הבונים בימים אלו את נמל המפרץ החדש בחיפה, החליטו כחלק מעבודתם לכבד את המדינה לכבוד יום העצמאות ה-70. במשך שבוע שלם הבונים עמלו מסביב לשעון, והכינו דגל ענק המורכב כולו  מאבני חצץ.

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2018/04/דגל-ישראל-נמל-המפרץ-חיפה-2018.mp4]]]

צפו בדגל הענק (צילום: צחי קבנשטיין)

עם ההשלמה, הדגל נחשב לדגל ישראל הגדול ביותר בארץ, בגודל של 120 על 88 מטר. הוא כולל מעל 2,000 טון של אבני חצץ ו-900 ליטר של צבע. עשרות משאיות אספו את החצץ, שופלים פיזרו אותו על הקרקע ומכבשים הידקו את החצץ לרציף הבטון. לאחר סימון מדויק ובדיקת פרופורציות, אבני החצץ נצבעו במשך 3 ימים. לסיום, כל העובדים יצרו יחדיו את הספרה 70, לציון 70 שנה למדינה. 

"נמל המפרץ הוא אחד מפרויקטי התשתיות החשובים והמורכבים בישראל" ציין המהנדס הראשי של פרויקט נמל המפרץ, אופיר אוזנה, עם סיום הפרוייקט. "הקמתו מהווה גאווה לאומית המשלבת טכנולוגיה, חדשנות והון אנושי. מעל 300 עובדים יצרו יחדיו את דגל המדינה שלנו כסמל לעבודה עברית וגאווה ישראלית".

אבנים דגל ישראל יום העצמאות תשע"ח