מבזקים
סרוגים
בעקבות הקמפיין:

יבוטלו תקני השירות הלאומי בארגון 'בצלם'?

השר אורי אריאל הורה לזמן לשימוע דחוף את מנכ"ל ארגון השמאל הקיצוני 'בצלם' בכדי לשקול את שלילת תקני השירות הלאומי של הארגון. הסיבה: קמפיין הקורא לחיילי צה"ל לסרב פקודה

גיא עזרא | חדשות סרוגים
כ' ניסן התשע"ח
יבוטלו תקני השירות הלאומי בארגון 'בצלם'?

בעקבות הקמפיין של ארגון השמאל הקיצוני 'בצלם' שפורסם היום (שישי) הקורא לחיילי צה"ל לסרב פקודה ולא לירות במחבלים בסמוך לגדר הגבול ברצועת עזה, פנה שר החקלאות והממונה על השירות הלאומי, אורי אריאל, למנכ"ל רשות השירות הלאומי-אזרחי, שר-שלום ג'רבי, בכדי שיזמן לשימוע דחוף את מנכ"ל ארגון 'בצלם' ויפעל באופן מיידי לביטול האישור להפעלת מתנדבי שירות לאומי בארגון.

לדברי אריאל: "פעילות הארגון לעידוד הסרבנות הינה עבירה ברורה על חוק העונשין האוסר קריאה לסרבנות ולכן פניתי למנכ"ל השירות הלאומי שיזמן מידית בשבוע הבא את מנכ"ל 'בצלם' לשימוע לפני שלילת אישור גוף מפעיל מארגון 'בצלם'. לא יעלה על הדעת שארגון שקורא לעבור על החוק וממריד ומסית נגד צה"ל ייהנה מסיוע של המדינה. נפעל בהתאם להנחיות היועמ"ש ונבטל את השירות הלאומי בגוף שקורא לעבור על החוק".

ג'רבי התייחס לדרישתו של אריאל ואמר: "השירות הלאומי-אזרחי הינו מוסד ממלכתי בו מעל 18,000 מתנדבים מכלל המגזרים משרתים מטעם מדינת ישראל. לא ייתכן כי מדינת ישראל תקצה תקנים עבור גופים הפועלים כנגדה ומעודדים סרבנות, פעולה האסורה על פי חוק. כמובן שבמדינה דמוקרטית מותר להביע ביקורת ועמדה שונה אולם ראוי לציין כי הבסיס להתנהלות במדינה דמוקרטית הוא שמירה על החוק ולכן, יחד עם השר הממונה אורי אריאל, אנו עומדים על כך שתישמר חוקיות פעולתם של מתנדבי השירות הלאומי-אזרחי. ישנו קו ברור המפריד בין עמדה לגיטימית בשיח הפוליטי הישראלי לבין פעולות בלתי-חוקיות של עידוד סרבנות".

נזכיר, כי בעבר ג'רבי אכן ביטל את התקנים ב'בצלם' אך המשנה ליועמ"ש, דינה זילבר, חייבה אותו להחזיר את התקנים.

אורי אריאל בצלם שירות לאומי שר שלום ג'רבי