בגלל שילוב נשים:

לוחמים דתיים מסרבים לצאת לקורס מפקדי טנקים

מספר לוחמים דתיים בחטיבה 188 של חיל השריון הודיעו למפקדיהם כי הם מסרבים לצאת לקורס מפקדי טנקים וזאת כמחאה על הכוונה לשלב נשים בקורס: "יפגע ברמת הדתיות שלנו"

((צילום: Albert Sadikov/Flash90))

מספר לוחמים דתיים בחטיבה 188 של חיל השריון הודיעו למפקדיהם כי הם מסרבים לצאת לקורס מפקדי טנקים וזאת כמחאה על הכוונה לשלב נשים בקורס החל מתחילת חודש מרץ. על פי הדיווח של צחי דבוש בגל"צ, הלוחמים טוענים כי השירות עם הנשים יפגע ברגשותיהם.

עוד דווח כי למרות שאותם חיילים נמצאו מתאימים לקורס והוצע להם על ידי מפקדיהם לצאת אליו כדי להיות מפקדי טנקים, הם ויתרו בשל חשש לפגיעה ברמת הדתיות שלהם.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "ההכשרה נבנית בצורה מותאמת למשימת הגנת הגבולות ולא תכלול תרגול של צוות מעורב. הכשרת הלוחמות מתנהלת במקביל להכשרות השריון הסדירות וללא השפעה עליהן".

בחודש שעבר דווח ב'כאן 11, כי צוער בקורס קצינים בה"ד 1 הודח מהקורס לאחר שסירב לבצע משימה ביחד עם צוערת. על פי הדיווח של כתב התאגיד, רועי שרון, המשימה שהוטלה על הצוער הייתה להכין מערך שיעור ולצורך כך הוא היה צריך לשוחח עם הצוערת.

מדובר צה"ל נמסר כי "הצוער לא פעל כמצופה מקצין לעתיד, לאחר שלא ביצע מטלה שהוטלה עליו ולא בחן פתרונות אפשריים, וכי מדובר במשימה שנייה שהוא לא הסתדר איתה. כמו כן, בוועדת ההדחה הודה הצוער המודח כי שגה".

האירועים הללו מגיעים על רקע סערה שמתחוללת בשבועות האחרונים בעקבות התבטאויות של כמה רבנים בציונות הדתית בנושא שירות נשים בצה"ל, כאשר השיא הגיע לאחר רהב שמואל אליהו קרא לנתניהו לפטר את הרמטכ"ל גדי איזנקוט בעקבות מה שהוא מכנה "ירידה במוטיבציה להתגייס לצבא".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

16 תגובות
11
יש עוד בעיות
28.02.18

ומה לגבי שירות עם דרוזים ובדואים מוסלמים? זה פחות חמור ? איך צבא יהודי יכול לנצח אם משרתים בו מוסלמים?

הצטרפו אלינו