מבזקים
סרוגים

"בכל יישוב בארץ ישראל ניתן לראות את טביעתו ומפעלו"

מארגני כנס ההתעוררות "תשובה מאהבה" של מכון מאיר החליטו להקדיש את השיעורים לזכרו של הרב חנן פורת ז"ל. הרב שלמה אבינר- מרבני מכון מאיר: "הגיבור הטהור עלה למרומים אבל רוחו מפעמת בתוכנו ושורה על הכנס הזה שכולו מוקדש לאיחוד שבטי ישראל -הינה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד".

צבי שיימן | חדשות סרוגים
ו' תשרי התשע"ב
"בכל יישוב בארץ ישראל ניתן לראות את טביעתו ומפעלו"

במהלך כנס ההתעוררות הארצי "תשובה מאהבה" של מכון מאיר, הגיע הבשורה הקשה על פטירתו של הרב חנן פורת ז"ל.

בעקבות כך, הוחלט להדגיש את סיום הכנס והשיעורים לזכרו ולעילוי נשמתו של הרב.

בשנה שעברה השתתף  הרב פורת בכנס והעביר בו שיעור. השנה הוזמן להרצות אך מצבו הבריאות לא אפשר זאת.

הרב שלמה אבינר ראש ישיבת עטרת כוהנים ומרבני מכון מאיר אמר: "מכון מאיר רבניו ומנהליו מביע את צערו העמוק על העלותו למרומים של אותו תלמיד חכם ארץ ישראלי גדול, רבנו חנן פורת אשר כל ימיו פעל למען התורה העם והארץ, ומקדישה לזכרו את הכנס למען אחדות האומה המתקיים בבנייני האומה.

הגיבור הטהור עלה למרומים אבל רוחו מפעמת בתוכנו ושורה על הכנס הזה. צדיקים במיתתם קרואים חיים אך בחיים יש חציצות, יש הגבלות, יש מרחקים. אחרי המוות ההשפעה זורמת, לכן הנושא של הכנס 'שבת אחים גם יחד'- זה היותו של הרב חנן פורת".

חיים של עשיה

הרב דב ביגון ראש מכון מאיר  סיפר על החבר הקרוב: "למדנו יחד בישיבת מרכז הרב ואני עוד זוכר את הימים של התחלת היישוב כפר עציון. באותם ימים היו הרבה שאלות והתלבטויות והוא היה מתייעץ עם הרב צבי יהודה זצ"ל.

הרב חנן פורת היה ממשחררי ארץ ישראל, מראשוני מיישבי הארץ והיוםPORו. גם אנחנו זכינו לשמוע את תורתו במכון מאיר במסגרת שיעורים והרצאות שהעביר בישיבה ובכנס "תשובה באהבה".

הרב ביגון הוסיף: " הרב פורת היה תלמיד חכם גדול, אוהב תורה וישראל. איש רם פעלים אשר כל חייו עסק בעשייה על מנת לתת ולעשות- זה היה הרב חנן. אנו חשים צער וכאב גדול על פטירתו."

הרב דב ביגון הרב חנן פורת הרב שלמה אבינר כנס מכון מאיר תשובה