מבזקים
סרוגים

נבחרו שני שופטים חדשים לבית המשפט העליון

הוועדה לבחירת שופטים בחרה לפני זמן קצר בפרופ' אלכס שטיין, מועמדה של שרת המשפטים איילת שקד, ובשופט פרופ' עופר גרוסקופף לכהונת שופטי בית משפט עליון. השניים יחליפו את יורם דנציגר ואורי שהם

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ז' אדר התשע"ח
נבחרו שני שופטים חדשים לבית המשפט העליון
נבחרו שני שופטים חדשים לבית המשפט העליון צילום: (צילום: הדס פרוש/ פלאש90)

הוועדה לבחירת שופטים בראשות שרת המשפטים, איילת שקד, בחרה לפני זמן קצר (חמישי) בפרופ' שטיין ובשופט פרופ' עופר גרוסקופף, לכהונת שופטי בית המשפט העליון. השניים יחליפו את השופטים יורם דנציגר ואורי שהם הפורשים מכהונתם בקרוב.

מוקדם יותר היום בחרה הוועדה 27 שופטים לבתי משפט שלום ומחוזי ולבתי דין לעבודה.

נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, מסרה מיד לאחר המינוי: "הוועדה לבחירת שופטים בחרה היום 27 שופטים לכל שדרות מערכת המשפט וכן נבחרו לבית המשפט העליון שניים מן המעולים שבמועמדים, בעלי מוניטין מקצועי משובח ומרשים. האחד שופט מצוין ואיש אקדמיה בעברו והשני איש אקדמיה ותיק ומוערך בארץ ובעולם. אין לי ספק כי שניהם כאחד יתרמו תרומה משמעותית לבית המשפט העליון בישראל ויעשירו את פסיקתו בידע ובעומק משפטי. בשם כל שופטי ישראל אני מבקשת לברך את המועמדים שנבחרו היום לכל הערכאות ולאחל להם הצלחה רבה בתפקידם".

שרת המשפטים, איילת שקד, ששטיין נחשב למועמד שלה, אמרה כי "זהו יום חג לעולם המשפט הישראלי. נבחרו מועמדים מצטיינים, הנושאים על גבם רקעים תרבותיים ותרמילי חיים ייחודיים ומגוונים. בכניסתי לתפקיד שרת המשפטים, אחד היעדים המרכזיים שהצבתי היה גיוון של בית המשפט העליון. אין לי ספק שתרומתם לבית המשפט העליון תותיר את חותמה בדפי ההיסטוריה של עולם המשפט הישראלי".

איילת שקד אלכס שטיין אסתר חיות בית המשפט העליון עופר גרוסקופף