מבזקים
סרוגים

תחל שנה וברכותיה: בכותל מפנים מקום לבקשות חדשות

לקראת החגים והעולים לרגל, החלו ברחבת הכותל המערבי בניקיון יסודי, הכולל בין השאר גם את הוצאת הפתקים הטמונים בין אבניו כדי לפנות מקום לבקשות חדשות. תחת פיקוחו של הרב שמואל רבינוביץ' נאספו הפתקים הישנים, שישלחו לגניזה בהר הזיתים, בקבר סודי, כדי לשמור על פרטיות הבקשות.

תומר ניר | חדשות סרוגים
כ"ו אלול התשע"א
תחל שנה וברכותיה: בכותל מפנים מקום לבקשות חדשות
תחל שנה וברכותיה: בכותל מפנים מקום לבקשות חדשות צילום: מפנים את הפתקים בכותל (יוסי בן דוד חדשות 24)

היום (א') החלו עובדי הכותל המערבי את הניקיון החצי שנתי של אבני הכותל.

במסגרת הניקיון, הוצאו פתקי הבקשות אותם אנשים מטמינים בין אבני שריד בית המקדש. הפתקים שהוצאו נאספו יגנזו בהר הזיתים במקום לא מסומן, כדי לשמור על צנעת הפרט של המבקשים.

אבני הכותל המערבי עוברות ניקיון פעמיים בשנה, לפני ראש השנה ולקראת פסח. קודם לתחילת העבודה הלכו העוסקים במלאכה לטבול במקווה, להטהר לפני עבודתם.

גם הוצאת הפתקים עצמם נעשתה באמצעות כלים העשויים מעץ, בגלל האיסור ההלכתי להניף כלי ברזל (דברים כז,ה) על אבני המקדש, ומחשש מפני פגיעה בהן.

רב הכותל והמקומות הקדושים, הרב שמואל רבינוביץ' הסביר כי הסיבה להוצאת הפתקים מהכותל, נובעת בין השאר מחוסר מקום.

"אנחנו נערכים לקליטתם של המונים שיבואו בימים האלה ימי הסליחות והרחמים לכותל המערבי וכמובן שחלק מההיערכות הוא פינוי הפתקים בין אבני הכותל המערבי" אמר הרב רבינוביץ'.

הרב גם הוסיף ברכה לעם ישראל "אנחנו מאחלים שתכלה שנה וקללותיה ותחל שנה וברכותיה ויימלאו משאלות ליבם של כולם לטובה".

צלם "חדשות 24" תיעד את העבודות בכותל המערבי:

הכותל המערבי הרב שמואל רבינוביץ' פתקים רחבת הכותל