מבזקים
סרוגים

אופס. דובר צה"ל הוציא את הגולן משטח ישראל

דובר צה"ל לא התעדכן בחוק הגולן או במלחמת ששת הימים? במפת התקיפות של ישראל בסוריה נראה רמת הגולן כשטח הנמצא במחלוקת בין ישראל לסוריה. מאוחר יותר התנצלו

גיל קלנר | חדשות סרוגים
כ"ו שבט התשע"ח
אופס. דובר צה"ל הוציא את הגולן משטח ישראל
אופס. דובר צה"ל הוציא את הגולן משטח ישראל צילום: המפה שפרסם דובר צה"ל

דובר צה"ל לא התעדכן בחוק הגולן או במלחמת ששת הימים?

אתמול (ש') כמה שעות לאחר הפעילות האווירית בסוריה, שכללה השמדת מערכי נ"מ סורים ואיראניים ואת בסיס השיגור של הכטב"מ האיראני שחדר לשטח ישראל, פירסם דובר צה"ל את מפת הפעילות הצבאית בסוריה.

במפה המציגה את המטרות איתן התמודד חיל האוויר, צבועה סוריה בצבע בהיר ואילו שאר המדינות באזור באפור.

השמדת הכטב"מ האיראני

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2018/02/VID-20180210-WA0011.mp4]]]

אלא שהמפה, שככל הנראה נלקחה מויקיפדיה, מציגה את רמת הגולן הישראלי, כשטח מקווקו – כלומר שנוי במחלוקת בין ישראל ובין סוריה.

נזכיר כי רמת הגולן הייתה בידי סוריה כ-20 שנה בלבד, והיא בשליטה ישראלית כבר יותר מ-50 שנה. בשנת 81' סופחה רמת הגולן לישראל.

המפה שפרסם דובר צה"ל

בעקבות הביקורת ברשתות החברתיות, על הוצאת רמת הגולן משליטה ישראלית ועוד יותר מכך, שימוש במפות של ויקיפדיה, כאילו לצה"ל חסרות מפות, הוביל את דובר צה"ל להוציא תמונה מעודכנת של המטרות תוך שהוא מתנצל על הטעות.

התמונה המתוקנת – רמת הגולן בשטח ישראל
דובר צה"ל מפה רמת הגולן תקיפה בסוריה