גאוני: הפיתוח שיוציא את גרעיני הלימון מהאוכל שלכם

לאחר 5 שנים של ניסיונות: פיתוח ישראלי הצליח לאקלם לראשונה בישראל, לימון מזן איילת שיפטור אותנו מהמסננת והגרעינים המרגיזים בסלט

גאוני: הפיתוח שיוציא את גרעיני הלימון מהאוכל שלכם
  (צילום: שטארסטוק)

הסוף לגרעיני הלימון בסלט ובלימונדה כבר כאן? לאחר 5 שנים של ניסיונות, פיתוח חדש הצליח לאקלם לראשונה בישראל- לימון מזן איילת שיפתור את בעיית הגרעינים בצורה המושלמת.

הלימון מזן איילת שהוא תוצר ממשפחת לימוני וילה פרנקה. דומה בדיוק ללימון שכולנו מכירים מבחינת הטעם והמראה החיצוני- רק שהשינוי שעושה בו את ההבדל הוא: שללימונים מזן זה אין גרעינים. כך שהמסננת ושאר הפטנטים להענקת מיץ לימון טרי נטול גרעינים יישארו כנראה בגדר היסטוריה.

במחקר ופיתוח ערבה תיכונה וצפונית הצליחו לאקלם את הלימונים ללא החרצנים במושב חצבה. שם יקטפו לראשונה כבר בעונה הזו כ־20 טונות לימונים איכותיים- ללא חרצנים. יצוין כי רוב היבול מזן הלימונים הייחודי מיועד ליצוא למדינות אירופה.

מוסיף המון גם בלי גרעינים (צילום:שטארסטוק)

שלמה עטר ממושב חצבה, סיפר ל"ישראל היום" כי "זוהי בשורה שמפחיתה התעסקות. בשנת 2013 התחלנו לגדל לימונים בשטחים נרחבים בחצבה על פני כ־55 דונם ולאחרונה החלטנו לנסות לאקלם זן ייחודי שאינו קיים בארץ של לימון ללא גרעינים. העונה זו העונה הראשונה שבה אנו קוטפים לימונים איכותיים ללא חרצנים משטח של כ־5 דונם המספקים כ־20 טונות לימונים איכותיים".

הלימון ללא הגרעינים וכן גידולים חדשים נוספים יוצגו במסגרת התערוכה החקלאית הגדולה בישראל שתתקיים בתחנת יאיר בחצבה בט"ו בשבט הקרוב, בנוסף ניתן יהיה להתרשם מהלימון החדש ואף לטעום ממנו. רצנו להכין לימונדה…

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

2 תגובות
הצג את כל התגובות