פעמיים כי טוב: 2 מתכונים לסופגניות מפתיעות

תשכחו מהסופגניות הבנאליות עם הריבה התעשייתית, בחנוכה השנה מגיע לכם ליהנות מסופגניות מפתיעות וביתיות. קיבצו לכם כאן 2 מתכונים לפתיחת חג מפתיע וטעים במיוחד- תבלו!

1.סופגניות ריבת חלב ביתיות 

(צילום: thesweetmolcajete.com)

מנות: כ12 סופגניות | חלבי

מצרכים: 
3 כוסות קמח + אקסטרה לקימוח
25 גרם שמרים טריים
1 כוס חלב מחומם לטמפרטורה חמה-פושרת (40 מעלות)
2 ביצים גדולות
1/2 מקל וניל
14 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
6-8 כוסות שמן לטיגון
לקישוט: אבקת סוכר

למילוי:

3 ליטר חלב
1 ק"ג סוכר
1 מקל וניל, מרוקן
1/2 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה, ומעבירים למקרר לצינון.

2. שוברים את הביצים לקערת מיקסר, מגרדים מעל את הפנים של מקל הווניל ומקציפים במהירות בינונית יחד עם החלב, הקמח, השמרים, החמאה המומסת והמקוררת, הסוכר והמלח, עד לאיחוד החומרים. בשלב זה, מחליפים לוו לישה (אם יש לכם. במידה ולא, עברו לעבוד ידנית), מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים במשך 5 דקות, עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש.

3. מכסים את קערת הבצק במגבת, ומתפיחים במשך שעה באזור חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעובי של קצת יותר מסנטימטר אחד.

5. קורצים 12 עיגולים בקוטר 7 ס"מ, מסדרים אותם בתבנית אפייה מקומחת קלות ומכסים במגבת מטבח, להתפחה שנייה של 20 דקות.

6. מרתיחים שמן בגובה 5 ס"מ בסיר לטיגון עמוק, עד לטמפרטורה של 180 מעלות. או שזורקים פנימה פיסה קטנה מהבצק, ואם נוצרות בועות, השמן מוכן לטיגון.

7. מטגנים 3 סופגניות בכל פעם, כדי שהשמן לא יתקרר. מורידים בזהירות לשמן הרותח, ומטגנים דקה מכל צד, עד שהסופגניות מזהיבות ומתנפחות. מוציאים מהשמן לנייר סופג, ומשם לצינון על רשת תנור.

8. מילוי: בסיר גדול על אש גבוהה, מביאים לרתיחה את כל המרכיבים, ואז מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב מתמיד, עד לקבלת קרם סמיך בגוון קרמל.

9. לאחר מכן מעבירים את ריבת החלב לשק זילוף או מזרק, ומזריקים לכל סופגנייה. מאבקים באבקת סוכר ומגישים מיד, חם.


2.סופגניות במילוי ריפל פטל שמנת 

(צילום: shutterstock)

מנות: כ12 סופגניות | חלבי

מצרכים:
1 כוס חלב, מלאה כמעט עד הסוף (200 מ"ל)
25 גרם שמרים טריים
1/4 כוס מים פושרים (60 מ"ל)
85 גרם אבקת סוכר
1 ביצה גדולה
1 חלמון ביצה גדול
60 גרם חמאה רכה
3/4 כפית מלח
1/2 3 כוסות קמח (450 גרם)
1 ליטר שמן צמחי לטיגון עמוק
לציפוי: אבקת סוכר
למלית:
6 כפות ריבת פטל או כל ריבה אהובה אחרת
1 כוס שמנת מתוקה 32%
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים את החלב עד לסף נקודת רתיחה, מסירים מהאש ומניחים בצד עד שיגיע לטמפרטורה פושרת.

2. בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את החלב, השמרים, הסוכר, הביצה, חלמון הביצה, החמאה וחצי מכמות הקמח ומערבבים במשך דקה, עד לאיחוד מלא.

3. מוסיפים את הקמח הנותר, ומערבבים במהירות בינונית במשך 4-5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ומעט דביק.

4. משמנים קערה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומשהים להתפחה בטמפרטורת החדר, במשך 60-90 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו את הבצק, כדי למלא את בועות האוויר. מפצלים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים לכדורים עגולים.

6. מחלקים נייר אפייה ל-12 ריבועים, ועל כל ריבוע מניחים כדור. מכסים את הכדורים בניילון נצמד משומן מצידו הפנימי, ומשהים להתפחה שנייה של 30-40 דקות.

7.  יוצקים את השמן למחבת גדולה, ומחממים לטמפרטורה של 160 מעלות. בכל סיבוב מטגנים 3 סופגניות. אוחזים בזהירות את ריבוע נייר האפייה, וממרחק בטוח, מורידים את הסופגנייה לשמן הרותח, בעזרת כף. מטגנים 3 דקות מכל צד, עד להזהבה עמוקה.

8. מניחים את אבקת הסוכר לציפוי בקערה, וכל סופגנייה מוכנה, מעבירים לקערה, ומגלגלים בציפוי. משהים את הסופגניות להתקרר במשך חצי שעה.

הכנת המלית:
מערבבים את ריבת הפטל הביתית או כל ריבה קנויה, כדי לדלל את הגושים (ניתן להוסיף מעט מים), ומעבירים לשקית זילוף עם חור נדיב בקצה.

מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת אוורירית, ומעבירים בעזרת כף לשקית סנדוויץ' עם חור נדיב בקצה.

רגע האיחוד: דוחפים שיפוד מתכת בצד כל סופגנייה, עד למרכז, ומזריקים פנימה את ריבת הפטל והקצפת

חנוכה שמח!

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות