מבזקים
סרוגים
סקר מנדטים:

שוויון בין 'יש עתיד' לליכוד, בנט מתחזק, דרעי צולל

מפלגת 'יש עתיד' ממשיכה במגמת ההתחזקות שלה ונצמדת למפלגת השלטון. המחנה הציוני בראשות אבי גבאי כבר לא נתפסת כאלטרנטיבה שלטונית. בנט מתחזק דרעי ממשיך לצלול

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ח' כסלו התשע"ח
שוויון בין 'יש עתיד' לליכוד, בנט מתחזק, דרעי צולל
שוויון בין 'יש עתיד' לליכוד, בנט מתחזק, דרעי צולל צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

סקר מנדטים חדש שנערך על ידי פרופסור קמיל פוקס ופרוייקט 'המדגם', מציג תמונה שצפויה להדאיג את ראש הממשלה בנימין נתניהו, כאשר יאיר לפיד מצליח להשוות את מספר המנדטים של מפלגתו לזו של הליכוד.

על פי הסקר שפורסם לפני זמן קצר (ראשון) בערוץ 10, אילו הבחירות היו מתקיימות היום, הייתה מפלגת 'הליכוד' בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו, מקבלת 24 מנדטים. 6 מנדטים פחות ממה שקיבלה בבחירות האחרונות. מי שממשיכה לנסוק היא מפלגת 'יש עתיד' בראשות יאיר לפיד, שמקבלת בסקר מספר מנדטים זהה לזה של הליכוד, 24. יותר מפי שניים ממה שקיבלה בבחירות האחרונות (11).

עוד עולה מהסקר כי אבי גבאי אינו מצליח להזניק קדימה את 'המחנה הציוני' וממשיך להיחלש כאשר הוא נקבל 17 מנדטים בלבד. הבית היהודי בראשות נפתלי בנט היא המפלגה הרביעית בגודלה עם 12 מנדטים בסקר. 4 יותר ממשה שקיבלה בבחירות האחרונות.

הרשימה הערבית המשותפת מקבלת 11 מנדטים. מפלגת 'כולנו' בראשות שר האוצר משה כחלון- 7 מנדטים. יהדות התורה בראשות השר הפורש יעקב ליצמן- 7 מנדטים. מפלגת מרצ בראשות זהבה גלאון מתחזקת ומקבלת גם היא בסקר 7 מנדטים.

בנוסף, מפלגת 'ישראל ביתנו' בראשות שר הבטחון אביגדור ליברמן מקבלת 5 מנדטים, ובמקום האחרון מפלגת ש"ס בראשות אריה דרעי על סף אחוז החסימה עם 4 מנדטים בלבד.

בנימין נתניהו יאיר לפיד סקר ערוץ 10