15 דקות עבודה: מתכון לאורז ועוף מוקפצים

מהיר ובלי כלים מיותרים, אין ספק שמצאנו את הארוחה האידאלית שתרצו להכין שוב ושוב. אז קחו לכם 15 דקות והכינו את המתכון לאורז ועוף מוקפצים, שאפשר להכין בסיר אחד ובמגוון גרסאות וטעמים 

מהיר ומשביע: כך תתקתקו ארוחה שלמה בסיר אחד
  (צילום: www.aheadofthyme.com)

מתכון לאורז ועוף מוקפצים

מהיר ובלי כלים מיותרים, אין ספק שמצאנו את הארוחה האידאלית שתרצו להכין שוב ושוב. מתכון לאורז ועוף מוקפצים שאפשר להכין בסיר אחד ובמגוון גרסאות וטעמים

מצרכים:
1 כף שמן זית
5 פרגיות, ללא עצמות, חתוכות לקוביות בגודל ביס (ניתן להחליף גם בחזה עוף/ סלומון)
מלח ופלפל שחור
1/2 בצל בינוני, חתוך לקוביות
1 גמבה, חתוכה לקוביות
2 שיני שום, כתושות או מרוסקות
1 כוס אורז לבן, שטוף
1/2 כף פפריקה
1/2 1 כוסות ציר עוף או מים חמים + מעט אבקת מרק
1 כוס רוטב עגבניות קנוי או ביתי
קמצוץ זעפרן (אופציונלי)
1/2 כוס זיתים, עדיף ממולאים בפלפל אדום
1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה או סיר רחב, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את העוף, מתבלים ב-1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור, ומבשלים במשך 5-6 דקות עד שהעוף מתחיל להשחים.

2. מוסיפים את הבצל, הגמבה והשום ומבשלים עוד 4-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט.

3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים עוד 1-2 דקות. מתבלים בפפריקה ומבשלים עוד דקה.

4. יוצקים על הכל את ציר העוף ורוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הזעפרן. מכסים את המחבת / הסיר ומבשלים במשך 25 דקות עד שהאורז מבושל במלואו. טועמים, משפרים תיבול, אם צריך, ומערבבים פנימה את הזיתים והכוסברה. מגישים מיד, חם, עם פלחי לימון.

================================

מקור

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

2 תגובות
הצג את כל התגובות