סופ"ש של הביוקר: מתכון לרול סטייק וירקות

סופ"ש הגיע וזה הזמן שלכם להתחיל להתכונן לשבת ועל הדרך גם להתפנק. אז קבלו מתכון טעים במיוחד לרול סטייק ממולא בירקות וטעמים מפתיעים • צפו עכשיו במתכון 

סופ"ש של הביוקר: מתכון לרול סטייק וירקות
  (צילום: מתוך Tasty)

מתכון לרול סטייק וירקות

סופ"ש הגיע וזה הזמן שלכם להתחיל להתכונן לשבת ועל הדרך גם להתפנק. אז קבלו מתכון טעים במיוחד לרול סטייק ממולא בירקות וטעמים מפתיעים

מצרכים:
450 גרם פלאנק סטייק (נתח מס' 17) *ניתן לנסות גם עם חזה עוף/פרגית
1/2 כוס רוטב סויה
3 שיני שום, כתושות
1 כף ג'ינג'ר מגורד
2 כפות דבש
1 לימון קטן, סחוט
1 גמבה, חתוכה לרצועות
1 גזר, חתוך לרצועות
1/2 קישוא / זוקיני גדול, חתוך לרצועות
16 גבעולי אספרגוס, חצויים
1 בצל סגול, פרוס
שומשום לקישוט

אופן ההכנה: 

1. מניחים את נתחי הסטייק בתבנית פיירקס, ויוצקים מעל את רוטב הסויה, השום, הג'ינג'ר, הדבש ומיץ הלימון.

2. מעסים קלות את המרינדה לתוך הסטייק, מכסים ומעבירים להקפאה למשך 1-4 שעות.

3. מוציאים מהמקפיא וחותכים את הסטייק ל-8 מלבנים שווים. אם הסטייק עבה מדי, יש להלום בו בעזרת פטיש שניצלים, כדי להפוך אותו לקל יותר לגלגול.

4. על כל מלבן סטייק, מניחים כמה רצועות ירקות, מוודאים שכולם באורך זהה פחות או יותר.

5. מגלגלים את הסטייק על הירקות ומהדקים בקיסם שהושרה קודם במים, כדי למנוע את השריפה שלו בבישול.

6. הכנת הזיגוג: לסיר קטן על אש בינונית, יוצקים את שאריות המרינדה ומביאים לרתיחה במשך כדקה. מסירים מהאש ומניחים בצד.

7. מחממים מחבת גריל על אש בינונית גבוהה (או גריל חשמלי / מנגל), מניחים מעל את הרולים של הסטייק וצורבים במשך 2-3 דקות להשחמה יפה מכל צד.

8. בעזרת מברשת, מברישים כל רול בזיגוג החם, משאירים במחבת / גריל עוד דקה ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם, ומקשטים בשומשום מעל.

בתאבון וסופ"ש נעים!

=============

מקור 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות