מבזקים
סרוגים

היוזמה המיוחדת של שחקני הכדורגל: עצומה של הרגע האחרון

משחקי הכדורגל בשבת: עד כה חתמו כ 250 שחקני כדורגל מליגת-על ומהליגה לאומית על עצומה לראש הממשלה להפסיק את המשחקים בשבת "אל תפגע בזכות היסוד הבסיסית שלנו כעובדים הזכאים ליום מנוחה שבועי"

ט"ז אלול התשע"ז
היוזמה המיוחדת של שחקני הכדורגל: עצומה של הרגע האחרון
היוזמה המיוחדת של שחקני הכדורגל: עצומה של הרגע האחרון צילום: ראש הממשלה צופה במשחק של הנבחרת ( צילום: Flash90Photo by Haim Zach / GPO)

לקראת החתימה הצפויה של ראש הממשלה על המשך המשחקים בשבת, אולי כבר הערב, מפצירים בו מאות שחקנים שלא להכריח אותם להמשיך לשחק בשבת. בתוך 12 שעות נאספו למעלה מ-250 חתימות, וקצב ההצטרפות ממשיך ועולה. שחקני הכדורגל – בליגת העל ובליגה הלאומית חתמו בשמם ובשם בני משפחותיהם, ופונים לראש הממשלה:

"לאורך כל ימות השבוע, אנו מתאמנים ומשחקים קשה, וכל מבוקשנו הוא לנוח עם בני משפחותינו ביום השבת, שהוא יום המנוחה הלאומי במדינת ישראל.

שחקנים צריכים לנוח בשבת כדי להטעין מצברים ולצבור כוחות לאימונים ולמשחקים מוצלחים על המגרש במהלך כל השבוע. בבקשה ממך, אל תפגע בזכות היסוד הבסיסית שלנו כעובדים הזכאים ליום מנוחה שבועי, שהוא הבשורה ההיסטורית הכבירה שהעם היהודי הביא לאומות העולם!"

הם מזכירים בעצומה את החלטות בית הדין לעבודה בתל אביב וקביעת שופטי בית המשפט העליון בעתירה לבג"ץ שהגישה בשמם "התנועה למדינה יהודית ודמוקרטית", הדורשת להפסיק את משחקי הכדורגל בשבת ולא תוציא היתר להעסקתם בשבת בניגוד לרצונם.

נכון לשעה זאת (חמישי 15:45), חתמו על העצומה 257 שחקנים. בין החותמים על העצומה שיר צדק, ערן לוי, אביחי ידין ואיתי שכטר

לקריאת עצומת שחקני הכדורגל – לראש הממשלה בנימין נתניהו לחצו כאן

בנימין נתניהו כדורגל כדורגל בשבת עצומה ראש הממשלה