מבזקים
סרוגים

בג"ץ החליט: עד 500 איש יפגינו מול בית היועמ"ש

שופטי בג"ץ הכריעו הבוקר לאחר שלא הצליחו להגיע לפשרה עם העותרים כי ההפגנות המתרחשות בשבועות האחרונים מול ביתו של היועמ"ש מנדבליט יוגבלו ל-500 מפגינים עד להחלטה סופית בעניין

ב' אלול התשע"ז
בג"ץ החליט: עד 500 איש יפגינו מול בית היועמ"ש
בג"ץ החליט: עד 500 איש יפגינו מול בית היועמ"ש צילום: הפגנות במוצאי שבת האחרון מול תחנת המשטרה (צילום: מוטי קמחי)

בדיון שהתקיים הבוקר (ה')  החליט בית המשפט העליון כי ההפגנות ב'כיכר גורן' בפתח תקווה מול ביתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדבליט יוכלו להתקיים אך יוגבלו במספר של 500 משתתפים, זאת עד להכרעה סופית בתיק. בכך תישמר זכות ההפגנה בד בבד עם שמירת השקט היחסי בשכונה: "הזכות של תושבי השכונה לשקט לא מתקרבת לזכות לחופש ביטוי ולזכות להפגין. במסגרת האיזונים היא נמצאת במקום מאוד נמוך למטה" אמר השופט דנצינגר בדיון

יניב ונפתלי במעצרם (צילום:Roy Alima/Flash90)

בהרכב של שלושה שופטים: אסתר חיות, עוזי פוגלמן ויורם דנצינגר, דנו שופטי בג"ץ דנו בעתירת עתירת התנועה לאיכות השלטון והמפגינים נגד משטרת ישראל ועיריית פתח תקווה הדורשים להמשיך למחות מול ביתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט זאת בניגוד לעמדת המשטרה המתנגדת לכך.

המשטרה: לא זכינו לשיתוף פעולה של מארגני ההפגנות

במשטרה הגיבו על ההחלטה: "משטרת ישראל רואה בזכות ההפגנה ערך דמוקרטי חשוב והוכיחה זו במשך עשרות שבועות בהפגנות בפתח תקווה בכל מוצאי שבת. לצערנו, לא זכינו לשיתוף פעולה של מארגני ההפגנות ונדרשנו לדיון בבג״ץ.

המשטרה מברכת על החלטת הביניים של בג״ץ הקובעת את התנאים להפגנה, שתאפשר השגת איזון בין מימוש תכלית המחאה וחופש הביטוי, לבין שמירת הסדר הציבורי ובטחון הציבור."

ישמור על האינטרס של התושבים

עו"ד מנחם מושקוביץ המייצג את התושבים בתגובה לצו הביניים: "אני מברך את בית המשפט על החלטתו להגביל את ההפגנות תחת בתיהם של מרשיי הן בשעת ההפגנה, הן בכמות המשתתפים והן בהגבלת השימוש באביזרים. אנו מקווים שבג"צ בהחלטתו הסופית ישמור על האינטרס של התושבים לחיות את חייהם בשלווה וללא הפרעות.

אביחי מנדלבליט בג"ץ היועץ המשפטי לממשלה פתח תקוה